Terug naar evenementen

Van werkdruk naar werkgeluk

Datum/Tijd
12/11/2020
13:00 - 15:30

Leer werken en leven vanuit rust & kalmte met de methodiek van het Tijdsurfen

De workshop

Veel ballen hoog houden, drukte en altijd maar beschikbaar zijn. Thuiswerken in Coronatijd maakt het er ook niet makkelijker op. Hoe hou je in het contact echt aandacht voor elkaar? Hoe focus je op het gesprek dat je hebt, blijf je daar met volledige aandacht aanwezig? Of betrap je jezelf erop dat je ondertussen iets heel anders aan het doen bent? Aandacht hebben voor wat je nu doet en focussen is de uitdaging van deze tijd.

Tijdsurfen betekent gezond werken vanuit rust en aandacht. Daar word je vanzelf effectiever en creatiever van! Er zijn zeven aanwijzingen die je helpen terug te keren naar kalmte en focus wanneer werkdruk en stress ontstaat.

Leren Tijdsurfen is een groot geschenk aan jezelf. Het gaat verder dan alleen timemanagement. Je gaat tijd ervaren als iets waarvan je kunt genieten in plaats van iets waarvan er steeds te weinig is. Je anticipeert, je wisselt af, schept overzicht en geeft aandacht. Te midden van alle uitdagingen en hectiek blijf je een baken van rust. Je lost uitstelgedrag op en het ‘alsmaar moeten’ verander je naar iets ‘willen’.

Je leert hoe je de methodiek kunt toepassen in je werk. Je ervaart dat dit je helpt duurzame keuzes te maken. Door het inzetten van de aanwijzingen, waaronder het leren gebruiken van je intuitie, ben je beter in staat te anticiperen op de dag van morgen, volgende week.

Voor wie

  • Ervaar je zelf werkdruk of stress of wil je leren meer in de regie te komen te aanzien van de beschikbare tijd? De methodiek van het Tijdsurfen leert je surfen op de golven van de Tijd. Je leert meer te vertrouwen op je intuitie en wordt creatiever. Je leert zelf keuzes te maken die voor jou betekenis geven.
  • Ben je nieuwsgierig hoe je effectiever kunt leven en meer voldoening kunt halen uit de dag? De 7 aanwijzingen helpen je hierbij op een natuurlijke en prettige wijze.
  • Heb je het gevoel dat de dag altijd te snel gaat en dat je aan het einde van de dag weinig of geen energie meer hebt? De training “van Werkdruk naar Werkgeluk” geeft je inzichten hoe je dit kunt omdraaien om zelf de regisseur te worden van de beschikbare tijd.

Wat levert deze workshop je op?
De methodiek Tijdsurfen is een blijvende gedragsverandering. Deze workshop is de eerste handreiking daartoe.
Je hebt geproefd aan:

  • hoe je kunt surfen op de golven van de tijd
  • hoe je de methodiek kunt toepassen in je werk
  • hoe de aanwijzingen je helpen bij het thuiswerken

Je hebt ervaren hoe:

  • belangrijk pauzemomenten in je dag zijn

‘Tijdsurfen geeft je meer Werkplezier en Werkgeluk!’

 

Wat anderen zeggen over deze workshop:
“Ik heb geleerd om ondanks de drukte toch momentjes van rust te pakken. Ik ben erachter gekomen dat er momenten zijn die mij een gejaagd gevoel geven en nu weet ik dat ik op deze momenten rust moet nemen.”

“Tijdsurfen gaat voor mij over aandacht. Vooral de aandacht naar het gevoel en de houding waarmee ik dingen doe.”

“Tijdsurfen brengt mij meer rust en concentratie bij de uitvoering van een taak en de afronding, meer aandacht voor pauzes en het positieve effect er van op de rest van de dag.

“Ik kan beter kiezen waar ik mijn tijd aan besteed, in plaats dat ik word meegevoerd in de waan van alledag.”

Trainers:

Yvonne von den Steinen & Richard Heijne: Wij zijn twee gedreven (loopbaan)coaches die geloven dat stressvrij werken en leven mogelijk is. We werken met de kracht van rust als basis èn het gebruik van je intuitie als innerlijk kompas. Dit maakt je creatiever & effectiever.

In een steeds complexer en sneller gaande wereld zijn we ver-trager en ont-stresser en alles wat we doen benaderen we vanuit kansen en mogelijkheden.
We werken vanuit het principe van ervarend leren door op een speelse en creatieve manier aan de slag te gaan… ‘Keep it Simple with a Smile’.

We zijn eigenaar van ON TOP OF THE WAVE -training en coaching- en daarnaast werkzaam als loopbaanprofessionals voor de Gemeente Amsterdam. We zijn allebei NOLOC erkend.

Wil je meer weten kijk dan eens op:
www.ontopofthewave.nl
LinkedIn.com/company/ontopofthewave

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.