Terug naar evenementen

Themabijeenkomst ‘Het Goede Gesprek’

Je hoort het steeds meer om je heen: organisaties stappen af van de klassieke gesprekscyclus, waarin je 2 of 3 keer per jaar met je leidinggevende op een vast moment een functionerings- en beoordelingsgesprek hebt. Er wordt juist steeds meer gewerkt met gesprekken die plaatsvinden op basis van de wens van de medewerker, die niet op vaste momenten zijn en vooral met aandacht voor de ontwikkeling van de medewerker. Veel organisaties hebben al mooie stappen gezet richting 'Het Goede Gesprek'.

Is jouw organisatie hier ook mee bezig? 
Op 29 juni organiseren we voor leden van het P&O Netwerk een themabijeenkomst over ‘Het Goede Gesprek’. Tijdens deze bijeenkomst delen verschillende collega’s uit de regio hun kennis, resultaten en ervaringen over de ‘nieuwe’ gesprekscyclus. Daarnaast is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan om persoonlijke ervaringen en kennis te delen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor P&O’ers en geïnteresseerde teammanagers uit de hele organisatie, die gesprekken voeren met hun medewerkers.

Het programma
12:45 – 13:00              Inloop
13:00 – 13:15               Dynamische opening met dagvoorzitter Anke van Luijt
13:15 – 14:00               Talkshow ‘Een goed gesprek over Het Goede Gesprek’
14:00 – 14:20              Interactief in gesprek aan de hand van stellingen
14:20 – 14:50              Koffiepauze
14:50 – 16:00              Korte presentaties over praktijkvoorbeelden
Vanaf 16:00                Afsluiting

Talkshow ‘Een goed gesprek over Het Goede Gesprek’
Dagvoorzitter Anke van Luijt gaat in gesprek over ‘Het Goede Gesprek’ met vijf tafelgasten. Zo spreekt zij met Dineke Wolbink (P&O adviseur bij gemeente Ede), Hanneke van Hulten (P&O adviseur bij gemeente Nijmegen), Gerthy Starink samen met Rianne Jansen (manager team Beleid en voormalig medewerker gemeente Rheden) en Marleen de Graaf (manager gemeente Arnhem team Financiën en Control).

Interactief in gesprek aan de hand van stellingen
Onder begeleiding van dagvoorzitter Anke ga je op een interactieve manier in gesprek met regio collega’s. Stellingen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld:

  • Het goede gesprek moet worden geïnitieerd door de medewerker, niet de leidinggevende.
  • De kwaliteiten van de leidinggevende/manager zorgen voor het goede gesprek.

‘Het Goede Gesprek’ in de praktijk
Zowel P&O collega’s als teammanagers van verschillende organisaties uit de regio geven korte presentaties over praktijkvoorbeelden, waarbij ruimte is voor vragen vanuit de zaal.

  • Presentatie 1: Dineke Wolbink is P&O’er bij gemeente Ede. Zij vertelt je over de bedoeling van de ‘nieuwe’ gesprekscyclus.
  • Presentatie 2: Hanneke van Hulten is P&O’er bij gemeente Nijmegen. Zij neemt je mee in de uitkomsten van een pilot.
  • Presentatie 3: Gerthy Starink is manager bij gemeente Rheden. Hij vertelt over zijn ervaringen met het goede gesprek en ‘management by walking around’.
  • Presentatie 4: Björn Uffing is manager bij gemeente Nijmegen. Hij deelt hoe hij medewerkers zelf verantwoordelijk probeert te maken voor hun ontwikkeling en neemt gedragsvoorbeelden mee in deze gesprekken. Björn sluit zijn presentatie af met tips voor in de praktijk.

Tijd en locatie
Je bent van harte welkom bij gemeente Berg en Dal. Vanaf 12:45 uur ontvangen we je graag en rond 16:00 uur sluiten we af.

Gemeentehuis Berg en Dal is gelegen aan het Dorpsplein 1 in Groesbeek. Parkeren kan gratis in de parkeergarage van de Jan Linders (Spoorlaan 5, Groesbeek) of de Albert Heijn (Bellevue 3, Groesbeek). Wanneer je met het openbaar vervoer komt is de bushalte recht voor het gemeentehuis.

Aanmelden
Dit evenement is voor leden van Vereniging P&O Netwerk Ede-Arnhem-Nijmegen. Deze bijeenkomst is gericht op P&O’ers én teammanagers uit de aangesloten organisaties. Stuur deze uitnodiging dus vooral door naar geïnteresseerde managers! Meld je hieronder (gratis) aan. Is deze bijeenkomst ook interessant voor jouw andere P&O collega’s? Deel deze uitnodiging dan gerust.

Datum/Tijd
29/06/2023
12:45 - 16:30

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.