Terug naar evenementen

Masterclass Energietransitie

Unieke kans: Ben jij één van de tien studenten die aanschuift tijdens een masterclass van Starters in Gelderland - Ontdek het Ruimtelijk Domein? Maak kennis met de starters en ervaar hoe het eraan toegaat tijdens een opleidingsdag.

Kom jij (gratis) naar de Masterclass Energietransitie op 25 november?

Energietransitie, grote kans dat jij daar veel op het nieuws over hoort. Met elkaar hebben we de flinke uitdaging om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zo veel mogelijk te voorkomen. Om onze klimaatdoelen te realiseren moet Nederland overstappen  van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Daar heeft ook de Gelderse overheid een belangrijke rol in.
Tijdens deze masterclass leer je meer over CO2, het effect van beleidsmaatregelen en de rol van (kwetsbare) inwoners.

De dag ziet er als volgt uit…

In de ochtend starten we met een presentatie over CO2, daarna bespreken we met elkaar welke discussies er binnen gemeenten plaatsvinden. Verder kijken we in de ochtend ook naar het  EN-roads model. Dit is een klimaatsimulator waarmee we het effect kunnen onderzoeken van beleidsmaatregelen zoals het verbeteren van landbouwpraktijken op factoren zoals energieprijzen, temperatuur, luchtkwaliteit en de stijging van de zeespiegel.

In de middag zoomen we in op de sociale aspecten van de energietransitie. De energietransitie vereist een verantwoordelijke en actieve rol van inwoners volgens de verschillende nationale, regionale en lokale klimaatafspraken. Maar hoe zien inwoners hun eigen rol en wat beschouwen zij als een rechtvaardige energietransitie? We kijken niet alleen naar het algemene plaatje maar zoomen ook in op kwetsbare inwoners.

De masterclass vindt plaats op 25 november van 10:00 – 16:30 uur

Je bent van harte welkom bij de Radboud Universiteit. Deze masterclass wordt verzorgd door universitaire docenten Vincent de Gooyert en Simone Haarbosch.

Wil je alleen bij de ochtend of middag aanwezig zijn? Dan kan je dat aangeven in de opmerkingen. De ochtend is van 10:00 – 13:00 uur en de middag van 14:00 – 16:30 uur.

Ben jij erbij?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. We hebben maar 10 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!
Zit dit evenement al vol, maar had je er wel graag bij willen zijn? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en zorg dat jij je de volgende keer als eerste kunt aanmelden.

Let op: de inschrijving sluit op maandag 21 november om 17:00 uur.

 

Datum/Tijd
25/11/2022
10:00 - 16:30

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.