Terug naar overzicht

Hoe overleef ik als startende ambtenaar? De Gelderse theatereditie

Je bent jong en ziet van alles om je heen gebeuren. Een huis kopen lijkt onmogelijk, het klimaat verandert en kun je nog wel veilig over straat? Daar wil je wat aan doen, maar hoe? Aan het eind van je studie en het begin van je carrière lijken de mogelijkheden eindeloos. Werken bij de lokale overheid klinkt interessant, maar je hebt eigenlijk nog geen idee wat het inhoudt of wat de mogelijkheden zijn. Daar gaan we verandering in brengen!

In samenwerking met gemeente Arnhem presenteert Werken in Gelderland op 15 april ‘Hoe overleef ik als startende ambtenaar? De Gelderse theatereditie’. Een gratis avondje uit waarin jij op een grappige wijze wordt meegenomen in de eerste weken van het werkleven van een startende ambtenaar. Zo ervaar je of het werken bij de overheid iets voor jou is na jouw opleiding. Dit ontdek je tijdens deze avond:

 • Waar de gemeente allemaal verantwoordelijk voor is
 • Hoeveel verschillende functies er zijn binnen de Gelderse overheid
 • Wat je als starter binnen een van deze functies allemaal tegenkomt; kansen en uitdagingen. Maar ook hoe je dit dan het beste aanpakt
 • Alles wat je altijd al wilde weten over Ahmed Marcouch. Stel jouw vragen tijdens de collegetour
 • Jouw mogelijkheden om in te stromen. Maak kennis met onze recruiters, ontdek onze traineeships en juniorvacatures

 

 

Het programma

 • 18:00          Inloop en eten
 • 18:30          Theatervoorstelling
 • 19:30          Omgedraaide collegetour met Ahmed Marcouch
 • 19:50          Borrel met kansen

De avond begint met een hapje en drankje, zodat je met een volle buik kunt genieten van de rest van het programma. We eindigen de avond met een borrel, waarbij je nog even kunt nagenieten. Daarnaast is het gelijk een mooie kans om kennis te maken met jonge ambtenaren en recruiters van verschillende organisaties. Op zoek naar een traineeship of vacature? Daarover vertellen we je tijdens de borrel graag meer.

Wist je dat we in september weer beginnen met ons startersprogramma binnen het Ruimtelijk Domein? Onze vacature komen in mei online. Leer hier alvast meer en ontmoet ons dan!

Locatie

Stadhuis gemeente Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem

Een route omschrijving van station Arnhem Centraal naar het stadhuis vind je hier.

Ben jij erbij op 15 april?

Wil jij als student of starter op een leuke manier kennismaken met hoe het werken bij de overheid kan zijn? Meld je dan gratis aan. En wie weet loop jij na jouw studie rond bij een van onze Gelderse overheidsorganisaties.

Heb je vragen? Mail dan naar l.lobhard@nijmegen.nl

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

 • Ahmed Marcouch

  Ahmed Marcouch (1966) is sinds 1 september 2017 burgemeester van Arnhem.
  Van 2006 tot 2010 was hij stadsdeelvoorzitter in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Van 2010 tot maart 2017 was hij lid van de Tweede Kamer. Voor hij politiek actief werd, werkte hij 10 jaar bij de politie. In die tijd volgde hij ook de lerarenopleiding maatschappijleer en gaf hij les aan een ROC in Amsterdam. Hij was van 2003 tot 2005 beleidscoördinator jeugd en veiligheid bij het stadsdeel Zeeburg in Amsterdam.

  Op 15 april geeft hij je inzicht in wat je kunt verwachten als jong ambtenaar, wat het mooie is aan werken bij de overheid en wat dilemma’s zijn wanneer je het algemeen belang van inwoners probeert te dienen.

  Tijdens de collegetour krijg jij de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

 • Acteurs van Careerwise

  De acteurs en theatermakers hebben 10+ jaar ervaring met het maken van voorstellingen voor bedrijven. Ze spelen wekelijks in de Grote Generatieshow, bij organisaties door heel Nederland. Regelmatig maken ze maatwerk voorstellingen, voor zowel bedrijven, als overheid, als maatschappelijke initiatieven. Tot slot spelen ze op allerlei plekken met het Klimaattheater: bij organisaties, festivals en congressen.

  Onze acteurs/makers (24 – 64 jaar) zijn opgeleid als theatermaker, trainingsacteur en/of dramaturg. Ze hebben veel kennis van en ervaring met het ontwikkelen van voorstellingen die goed aansluiten op context en thematiek. We onderleggen onze concepten vanuit het gedachtegoed van Theaterinterventies (Oostra & Devilee). Hierdoor zijn ze in staat om het publiek aan de hand te nemen en te prikkelen, tegelijkertijd.