Afstand
Terug naar overzicht

Vier het 4-uurtje ‘Toekomst van werk’

Ook last van een middagdip op jouw zoveelste thuiswerkdag? Werken in Gelderland is er voor jou als een gezonde Cup-a-soup. De komende tijd verzorgen we maandelijks een 'Vier het 4-uurtje' voor jou, boordevol inspiratie om je werkdag op een energieke manier af te sluiten. Op 15 oktober is de aftrap van de eerste sessie. Deze staat in het teken van ‘De toekomst van werk’. Enne… deze start al om 15:00 uur, om nog langer van het 4-uurtje te kunnen genieten.

Klaar voor een nieuwe toekomst?
De nieuwsberichten vliegen je om de oren; cijfers over corona, de economie en de grote gevolgen op de arbeidsmarkt. Zie jij door het bomen het bos niet meer? Geen paniek, wij helpen je om inzicht te krijgen in de huidige arbeidsmarkt en de toekomst van werk.
Dat doen we met twee bevlogen sprekers die data van de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten houden. Ze praten je bij over de gevolgen van corona op de data en wat de prognose is op de korte termijn.
Maar maak je geen zorgen, verwacht niet alleen sombere verhalen. Sta open voor de unieke kansen die ontstaan en bereid jezelf en je organisatie voor op een nieuwe toekomst!

Op het programma…
15:00              Opening vanuit Werken in Gelderland
15:15               Arbeidsmarkt(communicatie) tijdens en na corona – Geert-Jan Waasdorp
16:00              Geen paniek! – Ben Rogmans

 • Geert-Jan Waasdorp

  Het nieuwe normaal of het oude normaal? Een ding is zeker; voor corona was het al moeilijk om de arbeidsmarkt te voorspellen en tijdens corona nog meer. Laat staan dat we iets met zekerheid kunnen zeggen over komend jaar. Met zekerheid kunnen we wel zeggen dat een aantal transities versneld worden. Denk daarbij aan digitalisering, aandacht voor skills, sociaal-psychische uitdagingen, verschil tussen generaties en bepaalde beroepen de komen en verdwijnen.

  Tijdens deze interactieve presentatie neemt Geert-Jan je enerzijds mee in de harde arbeidsmarktdata en feiten. Hoe ontwikkelt de (Gelderse) arbeidsmarkt zich, welke kansen ontstaan en welke beroepen en skills zijn harder nodig dan voorheen? Tegelijkertijd kijkt hij naar enkele ontwikkelingen op gebied van talent uitwisselen, werven, employer impact en digitale carrièrebeurzen. Want in deze markt kun je niet blijven doen wat je altijd al deed en rekenen op hetzelfde resultaat.

  Over Geert-Jan Waasdorp
  Geert-Jan is entrepreneur en investeerder op het snijvlak recruitment, arbeidsmarkt en data. Hij is oprichter van Intelligence Group, Europees marktleider op gebied van arbeidsmarktdata & tech. Hij is mede grondlegger van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, Werf&, Arbeidsmarktkansen en de start-ups Recruitment Accelerator en Recruiteverywhere.com.

  Hij adviseert werkgevers, variërend van data gedreven doelgroepgerichte werving, employability tot en met internationale recruitment- en locatievraagstukken.  Geert-Jan is ondernemer, inspirerend spreker en auteur en leeft de arbeidsmarkt in al haar facetten.

   

 • Ben Rogmans

  ‘Geen Paniek!’ rekent opgewekt af met de sombere toekomstvoorspellingen die dagelijks over ons worden uitgestort. Ja: de wereld verandert en er verdwijnt heel veel werk. Dat zie je nu bijvoorbeeld met het corona virus. Het is (nog) niet te voorspellen wat voor impact die heeft op de arbeidsmarkt.

  Maar die veranderingen zijn van alle tijden. Als je zo nu en dan iets bijleert kun je ook in het tijdperk van de robots en kunstmatige intelligentie nuttig werk blijven doen. Het grootste gevaar voor de toekomst van ons werk zijn wij zelf. Daarbij gaat het om de grote groep die zich niet ontwikkelt, en om de manier waarop we flexibel werk, uitkeringen, pensioenen, hypotheken en de arbeidsmarkt hebben georganiseerd en gereguleerd. Op die terreinen is paniek overbodig, maar wat meer gevoel van urgentie is geboden.

  Over Ben Rogmans
  Ben Rogmans is directeur van Arbeidsmarktkansen.nl. Hij werkte eerder als verslaggever voor onder andere het Haarlems Dagblad, de GPD en de Volkskrant. Hij was hoofdredacteur van Intermediair, BN/DeStem en Dagblad De Pers. In 2007 is hij verkozen tot Journalist van het Jaar. Hij was verder directeur van enkele mediabedrijven en in 2003 medeoprichter van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group.

Tijd en locatie
Het eerste 4-uurtje is op 15 oktober is vanwege de huidige maatregelen alleen digitaal bij te wonen.

Meld je aan voor deze bijeenkomst
Klik hier om je aan te melden voor het eerste ‘Vier het 4-uurtje’.