Het Kadaster
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft.
Het houden van openbare registers en het bijwerken van de Basisregistratie Kadaster en Basisregistratie Topografie is onze wettelijke taak. Ook houdt het Kadaster de coördinaatpunten in het landschap bij: het Rijksdriehoeksstelsel. Alle gegevens die we registreren zijn beschikbaar voor iedereen.
Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op onze website.
Heb je vragen over vacatures?
Neem dan gerust contact op via (088) 183 32 50 of via recruitment@kadaster.nl.
Heb je vragen over inhuuropdrachten?
Neem dan contact op met inhuurdesk@kadaster.nl
-
Manager IT Wendy Rustwijk
“Ik herinner me nog heel goed de reactie van mijn oud-collega’s toen ik vertelde dat ik bij het Kadaster aan de slag ging. Ze begonnen te lachen en zeiden: ‘Die oude, stoffige club?’ Ik werk hier nu al ruim drie jaar als Manager IT. En weet je wat de grap is? Twee oud-collega’s van mij werken nu ook bij het Kadaster! Ondanks de verschillende rollen die ik in mijn loopbaan had, werkte ik altijd op het snijvlak van business en IT. Laatstgenoemde wordt elke dag complexer. Vanaf mijn eerste dag hier was mijn doel: zorg voor resultaat door samenwerking en verbinding met experts. Zorgen dat het Kadaster krijgt wat het nodig heeft. Dat is nog steeds een grote uitdaging voor mij.”
Vakidioten
“Mijn visie: wil je een organisatie digitaal veranderen – van bijvoorbeeld datacenters tot aan kantoor – dan heb je resultaatgerichte specialisten nodig. Energieke vakidioten. Die moet je vertrouwen geven. Als manager IT draait het voor mij om luisteren naar de ander, samen ontdekken en erover in gesprek gaan. Wat wil jij, en waarom wil je dat? Als ik het voor elkaar krijg dat onze mensen doen waar ze gelukkig van worden, dan komt dat alles en iedereen ten goede. Dat is winst op alle fronten. Natuurlijk moet het wel altijd een raakvlak hebben met de organisatie, zodat het bijdraagt aan onze doelstellingen.”Ruimte en vrijheid
“Ik vind het fijn dat het Kadaster mij hiervoor de ruimte geeft. Als iets niet kan op het gebied van ontwikkeling, kan daar altijd vrij over gesproken worden. Daarnaast omarmt het Kadaster IT ook echt. Nieuwe technologieën worden hier niet als bedreiging gezien maar als kans. Zo kan ik mijn collega’s de vrijheid geven die ze nodig hebben en tegelijkertijd duidelijk aangeven wat zij kunnen verwachten.”
-
Landmeter Sandra Moll
“In de bouw riepen mijn collega’s het al: bij het Kadaster zit je goed! Inmiddels werk ik er sinds 2016 en inderdaad, ze hadden helemaal gelijk. Ik meet en verwerk nieuwe grenzen en breng deze in de kaart. Dat klinkt misschien niet spannend, maar je maakt wat mee als landmeter. Ik kom echt op de meest bijzondere plekken en ontmoet allerlei verschillende en interessante mensen, dat maakt mijn werk ook zo leuk.”
Terreinwagen en speedboot
“Zo was ik laatst op de Hoge Veluwe om de faunatunnels in te meten. Hup, samen met de boswachter in zo’n grote terreinwagen dwars door de modder! Of die keer dat een klant een stuk van een eiland kocht in de Vinkeveense Plassen. Met een speedboot kwamen wij langs om het op te meten. Natuurlijk ontstaan er weleens conflicten bij ingewikkelde metingen met meerdere partijen. De uitdaging is dan om met elkaar tot een oplossing te komen. Tijdens mijn interne opleiding tot landmeter kwam juist voor dit soort situaties een speciale communicatietraining aan bod. Daar doe ik nu mijn voordeel mee.”Vertrouwen en verantwoordelijkheid
“Naast de vrijheid en flexibiliteit van het zowel binnen als buiten werken, vind ik het vertrouwen dat ik krijg van het Kadaster erg fijn. In mijn functie maak ik iets van a tot z. Van het aanwijzen van grenzen tot het uiteindelijk in kaart brengen ervan. Met mijn metingen verander ik letterlijk de kaart. Dat biedt voor iedereen rechtszekerheid. Daar voel ik me verantwoordelijk voor.”