Terug naar evenementen

Ledencongres Werken in Gelderland – Employer Branding

Datum/Tijd
07/12/2018
09:30 - 13:00

Hierbij nodigt Werken in Gelderland je uit voor ons ledencongres op vrijdag 7 december a.s. in de Zwitsalfabriek in Apeldoorn. In samenwerking met een aantal collega’s hebben we een mooi programma samengesteld. Je bent welkom vanaf 9.30 uur en de toegang is voor medewerkers van de aangesloten organisaties gratis. Meld je wel even aan via onderstaande aanmeldknop.

Wat gaan we 7 december doen?

Tijdens het komende ledencongres staan de volgende onderwerpen op het programma:

 • Inloop met koffie en thee – Studio 1 (9.30 – 10.00 uur)
 • Welkom en presentatie Steam over de kracht van het Employer Brand – Studio 1 (10.00 – 11.00 uur)
  De arbeidsmarkt trekt aan. Vacatures zijn legio. Overal wordt aan talent getrokken. Goede communicatie helpt om toekomstige collega’s aan je organisatie te binden. Nu en in de toekomst. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je in het oog springt bij je doelgroep? Dat je een onderscheidend verhaal kunt vertellen en je kop boven het maaiveld uit weet te steken?
  Tijdens deze bijeenkomst gaan we daar dieper op in. Wij zijn Marco van Rookhuijzen en Jari Kloppenburg van Steam, het communicatiebureau voor Employer Branding. Al 25 jaar ontwikkelen wij werkgeversmerken en –campagnes voor werkgevers in diverse sectoren. Van de nationale Politie en het ministerie van Defensie, tot het UMC Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam.
  We delen onze visie op het vak. We laten zien waar het Employer Brand in de kern over gaat. Hoe je tot een Employer Brand komt. En vooral ook wat het je oplevert. Want natuurlijk zetten we het werkgeversmerk in om effectief en duurzaam te werven, maar in onze ogen gaat Employer Branding over veel meer dan werving alleen. We nemen jullie graag mee in ons verhaal op 7 december.
 • Presentatie Werken in Gelderland – Studio 1 (11.00 – 11.10 uur)
 • Werksessie programmaplan 2019 – Studio 1 (11.10 – 12.00 uur)
  Werken in Gelderland stond in 2018 in het teken van twee belangrijke speerpunten:
  1. Het aantrekken van nieuw (jong) personeel
  2. De mobiliteit van het persoon bevorderen
  Op beide speerpunten hebben we activiteiten ontwikkeld. Zo hebben we meerdere recruitmenttrainingen georganiseerd, was er een Kennisfestival i.s.m. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is het Doelgroependashboard aangeschaft waar onze leden gebruik van kunnen maken. Het is tijd om met elkaar te evalueren of we doorgaan met genoemde speerpunten en welke activiteiten er dan volgens jullie de komende tijd georganiseerd moeten worden. Het doel: jullie (de aangesloten organisaties) zo goed mogelijk faciliteren en ondersteunen op het gebied van werving, arbeidsmarktcommunicatie en recruitment(vaardigheden).
 • Lunch – Bierbrouwerij de Vlijt (12.00 – 13.00 uur)
  Lekker lunchen op een unieke locatie in de Zwitsafabriek; een goed moment om met elkaar na te praten en te netwerken.
 • Optioneel: rondleiding door Zwitsalfabriek (13.00 – 14.00 uur)
  Ben je benieuwd wat deze bijzondere locatie allemaal te bieden heeft? Loop dan mee met de rondleiding.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Twee keer per jaar nodigen we gemeentesecretarissen, directeuren, managers en P&O’ers van de aangesloten organisaties van Werken in Gelderland uit voor ons ledencongres. Tijdens het ledencongres komt een actueel arbeidsmarktcommunicatiethema aan bod en vragen we input voor de speerpunten van Werken in Gelderland. Dit is hét moment om jouw mening te geven over hoe wij als regio het beste kunnen samenwerken op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en werving. Daarnaast is dit het moment om aan te geven waar jij als organisatie ondersteuning bij kan gebruiken vanuit Werken in Gelderland.

Praktische informatie

Locatie:
Zwitsalfabriek Apeldoorn
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

Heb je vragen? Neem dan contact op met Laurien van der Feer (l.feer@nijmegen.nl).

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.