Afstand
Vacature Werkorganisatie Druten-Wijchen

Functionaris gegevensbescherming

  • Beleids-/adviesdiensten
  • Standplaats
    Wijchen
  • Uren per week
    27 - 27
  • Maandsalaris
    €2.591 - €3.805
  • Reageren t/m
    21 april
  • Opleidingsniveau
    HBO
  • Plaatsingsdatum
    15 april 2019
  • Dienstverband
    Tijdelijk met uitzicht op vast

Werkorganisatie Druten-Wijchen is op zoek naar een

Functionaris gegevensbescherming
voor 27 uur per week

Ben jij verbindend, open, optimistisch en ondernemend? Ben jij nieuwsgierig, enthousiast, pro-actief en flexibel? Heb jij lef, denk jij in mogelijkheden en kansen en wil jij het verschil maken? Wil jij werken in een organisatie waar zelforganisatie en flexibel werken de basis vormen en waar veel ruimte is voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid? Kom dan bij ons werken!

Wat ga jij doen?

Als Functionaris gegevensbescherming ben je de interne toezichthouder gericht voor de verwerking van de persoonsgegevens binnen de werkorganisatie en voor de gemeenten Druten en Wijchen. Wij hebben ambitie en willen met behulp van digitale toepassingen toegevoegde waarde realiseren voor inwoners, bedrijven en onze organisatie. Wij werken met gevoelige gegevens. Duurzaamheid, transparantie en veiligheid van deze data moet geborgd blijven. Als functionaris gegevensbescherming hou je toezicht op een goede gegevensinrichting en op de vertrouwelijkheid en privacy bij het gebruik van de gegevens. Je werkt veelvuldig samen met de Chief Information Security Officer (CISO). Als functionaris gegevensbescherming heb je een
onafhankelijke positie en rapporteer je rechtstreeks aan de colleges, bestuur en directie van de werkorganisatie.
Verder:

  • Informeer en adviseer je de werkorganisatie, beide gemeenten en de verwerkers over hun verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming.

  • Zie je toe op de naleving van de AVG/WBP en andere wet- en regelgeving omtrent gegevensbescherming en de uitvoering van het beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke of de bewerker.

  • Adviseer je over het te ontwikkelen beleid op het gebied van gegevensbescherming.

  • Hou je toezicht op de registraties en afhandeling van veiligheidsincidenten waarbij persoonsgegevens betrokken zijn alsmede op het melden van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de betrokkenen.

  • Ben je de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) binnen de drie
    organisaties.

Wie ben jij?

Je bent een vakkundige adviseur met HBO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met

informatiebeveiliging. Dit doordat je al in het vakgebied werkt of omdat je een relevante opleiding hebt gevolgd. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Tot slot beschik je over analytisch vermogen en heb je een zelfstandige proactieve werkhouding. Verder:

  • Heb je kennis van relevante wet – en regelgeving omtrent bescherming van
    persoonsgegevens in brede zin

  • Heb je ervaring met auditing

  • Heb je kennis van Governance en Compliance

  • Ervaring met Data Privacy Impact Assessment (DPIA) is een pré

    Heb je ervaring binnen de gemeentelijke overheid

Wat bieden wij jou? 

Wij bieden je een uitdagende functie in een ambitieuze werkomgeving. Het betreft een nieuwe functie binnen onze organisatie. Bij deze functie hoort een salarisniveau van maximaal € 3.805 bruto per maand (functieschaal 9, peildatum 1 januari 2018) bij een 36-urige werkweek.

Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en is daarnaast afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en kwaliteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling.

De werkorganisatie biedt je de mogelijkheid om flexibel te werken en heeft aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals studiefaciliteiten. Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levensloopbijdrage zijn samengebracht in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je per jaar flexibel bepaalde keuzes maakt over hoe en wanneer je dit wilt inzetten. Je standplaats is Wijchen, maar je bent werkzaam op beide locaties

Interesse?

Herken jij je in deze uitdagende baan? Reageer dan voor 22 april via www.werkeningelderland.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 7 mei.

Meer weten?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op met Annemarie Walraven telefoonnummer (+3188 4327406),  aanwezig van maandag tot en met vrijdag.  Als je vragen hebt over de procedure kun je deze stellen via peno@drutenwijchen.nl

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.

Denk je dat jij degene bent die wij zoeken?

Solliciteer nu

Laatste vacatures

Bekijk alle vacatures