Terug naar overzicht

Starters in Gelderland: Projectmedewerker/-leider

Je mag je tanden zetten in verschillende projecten. We hebben namelijk grote uitdagingen in het Ruimtelijk Domein. Denk aan gebiedsontwikkeling, woningbouw, vergroening van de omgeving en het herinrichten van de openbare ruimte.

Je maakt van plannen projecten en je krijgt daarin te maken met interessante thema’s als duurzaamheid en wonen. Je maakt planningen en stakeholdersanalyses, schrijft notities, doet adviesaanvragen en onderzoek. Daarnaast ondersteun je andere projectleiders of krijg je eigen verantwoordelijkheden als projectleider, zoekt bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden uit of organiseert buurtbijeenkomsten. Hierbij sta je in contact met veel verschillende partijen, waaronder het bestuur, collega’s, inwoners en ondernemers die jij meeneemt tijdens jouw project op een heldere en aansprekende manier. Met welk onderwerp je ook aan de slag gaat, je zet je in voor het leefbaar maken en houden van onze omgeving.

Waar ga je mee aan de slag?

Onderaan deze pagina vind je alle functies van dit hoofdprofiel. Per functie staat omschreven wat je gaat doen en vertelt de organisatie wat over zichzelf. Ga je bijvoorbeeld aan de slag als (Junior) Projectleider of Projectmedewerker Duurzaamheid?

Wat breng jij mee?

Je weet hoe ruimtelijke processen en procedures in elkaar zitten of bent bereid dit te leren. Als je ook nog iets weet van omgevingsmanagement en gebiedsontwikkeling, dan is dat helemaal mooi. Je staat stevig in je schoenen en durft zelf op onderzoek uit te gaan. Je zoekt hulp wanneer nodig, beweegt mee met veranderingen en wil graag jouw project(en) in de breedte verkennen. Opleidingen als Planologie, Rechten, Projectmanagement, Sociale Geografie of Urban Development zijn mooie startpunten voor de rol van Projectleider, hoewel dit niet voor elke functie nodig is. In de vacatureteksten hieronder lees je bij welke functies een specifieke opleiding wordt gevraagd.
Ook belangrijk: we willen dat iedereen zich welkom voelt. Ieders talent en achtergrond is uniek en is een toevoeging. Voel je dus vrij om te solliciteren, wie je ook bent of hoe je ook in het leven staat.

Solliciteer hier!

Let op: de sluitingsdatum voor de ronde van april 2023 is geweest. We zijn nu bezig met de selectie. Je vindt alle informatie over de sollicitatieprocedure door hier te klikken.

 

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

  • Projectleider

    Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van plannen die de afdeling leefomgeving maakt. We hebben namelijk grote uitdagingen op het gebied van woningbouw en duurzaamheid. Daar hebben we collega’s voor nodig die van een plan een project maken en het vervolgens gaan uitvoeren. In eerste instantie ga jij op de afdeling vooral hand- en spandiensten verrichten. Na ongeveer een half jaar (of eerder als jij er klaar voor bent), krijg jij een eigen project. Maar we zorgen altijd voor een collega die meekijkt en eindverantwoordelijk is. Na een jaar ben jij klaar om de uitdagende rol van projectleider op te pakken.

    Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: Bouwkunde, Civiele Techniek, Planologie, Bestuurskunde, Organisatiekunde en/of Rechten. Ander soortgelijke opleidingen zijn ook welkom. We sluiten niets uit.

    Waar kom je terecht?

    Voor ons is gezelligheid van belang in het team. We doen het samen, in projecten, maar ook door bijvoorbeeld samen te lunchen. We hebben zowel ervaren als jonge collega’s, waarvan de jonge collega’s ook op belangrijke functies zitten. We hebben de afgelopen tijd wat verloop gehad binnen het team, maar we hebben nog steeds een stevige kern die de schouders eronder zet en gaat voor de goede sfeer. Voordeel van de wisselingen binnen het team is dat we meer ruimte kunnen bieden voor doorgroeimogelijkheden. 

    De gemeente Zaltbommel bestaat uit 160 medewerkers in totaal, de afdeling realisatie en beheer bestaat uit 30 personen. Jij valt onder het team projecten en daarmee heb je ongeveer 14 directe collega’s. Bij ons mag je meekijken, leren en je hoofd stoten; dat is helemaal oké. Als je laat zien dat je het kan, krijg je meer verantwoordelijkheden. We laten je niet zomaar los en zijn ons bewust van het feit dat om te kunnen groeien er begeleiding nodig is. 

    Je hebt heel veel vrijheid om je eigen werk en daarmee werktijden in te richten. Zo kan je in overleg beginnen en vertrekken wanneer je wil. Je krijgt niet meer werk dan kan aankan. Wel is het belangrijk om minimaal twee dagen per week op kantoor te zijn, dat is nodig om de organisatie te leren kennen en te horen wat speelt op de werkvloer.

  • Junior Projectleider (Stadsrealisatie)

    Wij maken de stad. Zo ontwikkelen wij plannen om Nijmegen te vergroenen, leefbaar te houden en te zorgen voor voldoende woningen. Dat doen wij samen met inwoners en ondernemers. En die plannen realiseren we ook. 

    Als Junior Projectleider ben jij onderdeel van een team. In dat team help en ondersteun je andere projectleiders en krijg je je eigen verantwoordelijkheden. Denk daarbij aan planningen maken, het verzorgen van stakeholdersanalyses, schrijven van notities en uitvoeren van kleine onderzoeken. Wat je ook gaat doen, jij draagt bij aan de leefomgeving van onze mooie stad. Bij ons kan je laten zien wat je in je mars hebt. Je komt niet in een strak keurslijf te zitten. We hebben voldoende kansen en als je ze pakt, ga je als een speer. 

    Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: hbo/wo Rechten, Planologie, Projectmanagement, Sociale Geografie en/of Urban Development.

    Waar kom je terecht?

    Onze organisatie is groot. Bij ons werken 1.600 mensen, waarvan onze afdeling Stadsrealisatie uit 170 mensen bestaat. Binnen ons team heb je 70 collega’s. 

    Dit zijn collega’s die graag voor de stad Nijmegen werken, het zijn gedreven en passievolle mensen. We helpen je graag, maar wel als je zelf met een hulpvraag komt. Binnen ons team hebben we tijd en aandacht voor ontspanning en een lolletje, maar we hebben ook een flinke werkvoorraad. Het is onze ambitie om de werkdruk in balans te houden met ons werkplezier. Je hebt zelf vrijheid om te kiezen waar en wanneer je werkt, maar wel in afstemming met je projectteam.

  • Projectmedewerker Duurzaamheid

    Op naar een energieneutrale en uiteindelijk klimaatneutrale gemeente! We gaan voor het opwekken van duurzame energie. Voor de warmtetransitie gaan we voor realistisch en betaalbaar voor iedereen. We vinden het belangrijk dat bij deze ontwikkelingen iedereen mee kan doen. Juist inwoners met een lager inkomen zijn gebaat bij lagere energierekeningen en daar willen we bij helpen!

    Jij maakt kennis met de veelheid van onderwerpen die binnen onze afdeling spelen. In jouw rol ondersteun je de Beleidsmedewerker Duurzaamheid met allerlei verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken van subsidiemogelijkheden of het organiseren van een buurtbijeenkomst. Dat allemaal doe je op een wijkgerichte manier, zodat de plannen voor verduurzaming ook passen bij onze inwoners, ondernemers, woningbouw stichtingen, verenigingen en andere belanghebbenden. Verduurzamen doen we samen. 

    Jij hebt met nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen te maken. Dat doe je met veel enthousiaste initiatiefnemers die samen met ons gaan voor een duurzame toekomst.

    Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: hbo/wo denkniveau. 

    Waar kom je terecht?

    Ben jij al klaar voor het bieroverleg? Bij ons doet een clubje junioren dit regelmatig om even samen te te sparren. Sowieso vinden wij het belangrijk om elkaar onderling te helpen en bieden we elkaar vaak een luisterend oor. 

    Binnen je werk krijg je met veel verschillende mensen en disciplines te maken. Je hebt directe invloed, zo zit je ook aan tafel met bijvoorbeeld de wethouder. 

    Onze organisatie bestaat uit 120 personen, 40 mensen op de afdeling en het team duurzaamheid bestaat uit 4 personen. Goed te overzien dus!
    We werken in zelfsturende teams die zelf het werk oppakken en afhandelen. Veel vertrouwen dus, maar wel met ijkpunten om te checken waar we staan. 

    In ons team kennen we vaste dagdelen op kantoor om verbinding en afstemming te houden. Daarnaast heb je ruimte om in overleg zelf je werktijden en locatie te bepalen.