Stage Waterschap Vallei en Veluwe

Stagiar Hbo Communicatie (4e jaars)

  • Opleidingsniveau
  • Reageren voor 01 juli Je hebt nog 44 dagen
  • Plaatsingsdatum 04 mei 2021
  • Standplaats Apeldoorn

Bedrijfsinformatie

Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

De afdelingen Beheer Waterketen/Onderhoud Technische Installaties (BWK/OTI) en Beheer Watersysteem (BWS) werken samen in 12 verschillende teams. Samen beheren en onderhouden ze de waterzuiveringen, dijken, sloten en installaties. Het team Bedrijfsbureau is één van deze teams, dit team ondersteunt de beheerders met uiteenlopende werkzaamheden waaronder ook een deel van de interne communicatie. 

Voor het team Bedrijfsbureau zijn wij per 1 september 2021 op zoek naar een enthousiaste 

Stagiair Hbo Communicatie (4e jaars)
Standplaats: Apeldoorn
32 – 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als stagiair bij het team Bedrijfsbureau ga je op SharePoint (het informatieplatform van Waterschap Vallei en Veluwe) de informatie van de afdelingen BWK/OTI en BWS presenteren. Hierbij ga je een onderzoek doen naar de informatiebehoefte bij andere afdelingen, maak je een voorstel hoe die informatie te presenteren en na een goedkeuring dit ook uitvoeren. Dit doe je samen met collega’s die de rol van redacteuren hebben, maar je bent wel de initiatiefnemer voor deze opdracht. Voor deze opdracht houd je je bezig met het inwinnen en structureren van de informatiebehoefte en ontwerp je de inrichting voor SharePoint. Wanneer je dit hebt afgerond begeleid je de redacteuren in het beheer van SharePoint zodat zij dit voortaan zelfstandig kunnen. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een korte handleiding over SharePoint.

Naast deze opdracht doen we graag een beroep op jouw kennis en vaardigheden bij de voorkomende communicatie-opgaven.

Waarin ben jij succesvol?

  • Voor deze opdracht is het van belang dat je makkelijk digitaal contact maakt en onderhoudt met collega’s (die je niet goed kent). Dit zijn de groep redacteuren maar ook collega’s binnen en buiten de afdelingen.
  • Je kunt informatie structureren, analyseren en scenario’s ontwerpen/maken (binnen de kaders van de huisstijl en SharePoint).
  • Je kunt je ontwerp presenteren/uitleggen voor besluitvorming en om collega’s te informeren.
  • Je kunt je ontwerp uitvoeren en/of de aankomende redacteuren helpen bij de uitvoering.

Wat brengen wij jou?

Je kan rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en ontvang je bij een volledige stageweek van 36 uur een stagevergoeding ter hoogte van bruto € 425,45 (25% van bruto minimum salaris: € 1.701,80 peildatum 1 juli 2021) per maand.

Door deze stage zal je veel ervaring opdoen in het maken en onderhouden van een informatiesite en leer je de kennis hierover te delen.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan via onze website met je motivatie en cv en wij nemen contact met je op! Kijk eens op onze site (https://www.vallei-veluwe.nl/) voor meer informatie over wat we doen.

Heb je nog vragen of wil je meer weten?

Neem gerust contact op met Richard Sierat, teamleider Bedrijfsbureau: RSierat@Vallei-Veluwe.nl.

Laatste stages

Bekijk alle stages