Afstand
Stage Waterschap Vallei en Veluwe

Stagiair voor een onderzoeksopdracht

 • Opleidingsniveau
  Hbo
 • Reageren voor
  30 september Je hebt nog 11 dagen
 • Plaatsingsdatum
  08 september 2020
 • Standplaats
  Amersfoort
Internship

Binnen de Energie- grondstoffenfabriek Amersfoort zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Stagiair voor een onderzoeksopdracht
Standplaats: Amersfoort
32-36 uur per week
Periode: tweede halfjaar 2020
 
Bedrijfsinformatie
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps https://www.vallei-veluwe.nl/kennisapp.
Wat ga je doen?
Waterschap Vallei en Veluwe verwerkt op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort water van de stad Amersfoort en verschillende omliggende plaatsen. Bij de verwerking van dit water wordt biologisch slib gevormd. Dit slib is een bron van energie en grondstoffen als fosfaat. Enige tijd geleden hebben wij een installatie gerealiseerd die maximaal energie en fosfaat moet vrijmaken uit het slib.

De installatie is een complexe combinatie van technologieën, logistieke, fysische, chemische en biologische processen. Voorbeelden van deze technologieën zijn: WASSTRIP® Pearl®, DEMON®, Lysotherm®. Veel is inmiddels bekend over hoe deze installatie functioneert, maar we hebben nog veel vragen.
Het team in Amersfoort werkt continue aan de verbetering van de installatie, maar heeft behoefte aan iemand met een frisse kijk.

Onze struvietwinning met de Pearl® heeft nog ruimte om het rendement te vergroten. We willen meer grip krijgen op de productie, door de maximale hoeveelheid te produceren. Maar ook de kwaliteitseisen op het hoogste niveau krijgen. Het onderzoek moet kennis opleveren die wij kunnen gebruiken voor verbetering van de struvietwinning. Er zullen experimenten op kleine schaal nodig zijn, maar ook aanpassingen in het productieproces. Het is noodzakelijk om een actieve samenwerking met onze Canadese partner te onderhouden tijdens het onderzoek.

Wij zoeken een ambitieuze student die praktijkgericht onderzoek interessant vindt en internationale samenwerking niet schuwt. Je weet ons kritisch te bevragen en op andere gedachten te brengen. We bieden jou een interessante onderzoeksopdracht die je kennis van een circulaire economie én je internationale netwerk kan vergroten. Afhankelijk van de studierichting kunnen we het onderzoek afstemmen, juist door de veelzijdigheid van de installatie in Amersfoort. Voor meer informatie over de installatie verwijzen wij je naar https://www.omzetpuntamersfoort.nl.  
 
Wat vragen we van jou?
 • Wij zoeken een enthousiaste student die een Hbo-opleiding in de richting van procestechnologie, milieukunde, (micro)biologie of chemie volgt.
 • Je bent beschikbaar in het tweede halfjaar van 2020.
Wat bieden we jou?
Je ontvangt bij een volledige stageweek van 36 uur een stagevergoeding ter hoogte van bruto € 420,-- (25% van bruto minimum salaris: € 1.680,-- peildatum 1 juli 2020) per maand.
Sollicitatieprocedure
Ben jij geïnteresseerd en beschikbaar in genoemde periode, reageer dan direct (via onze website)

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Visser, teamleider Amersfoort, tel. 06-12594213 of Wouter Steensma, Adviseur technologie, tel. 06-31979166.

Laatste stages

Bekijk alle stages