Afstand
Stage Waterschap Vallei en Veluwe

Stagiair voor een onderzoeksopdracht (Amersfoort)

 • Opleidingsniveau
  Hbo
 • Reageren voor
  25 januari Je hebt nog 9 dagen
 • Plaatsingsdatum
  08 december 2020
 • Standplaats
  Amersfoort

Internship
Binnen de Energie- grondstoffenfabriek Amersfoort zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Stagiair voor een onderzoeksopdracht
Standplaats: Amersfoort
32-36 uur per week
Startdatum: februari 2021

Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps https://www.vallei-veluwe.nl/kennisapp.

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort verwerken we bij Waterschap Vallei en Veluwe water van de stad Amersfoort en verschillende omliggende plaatsen. Bij de verwerking van dit water wordt biologisch slib gevormd. Dit slib is een bron van grondstoffen als fosfaat en energie. Enige tijd geleden hebben wij een installatie gerealiseerd die maximaal energie en fosfaat moet vrijmaken uit het slib.

De installatie is een complexe combinatie van technologieën, logistieke, fysisch, chemische en biologische processen. Voorbeelden van deze technologieën zijn: Pearl, DEMON, Lysotherm. Veel is inmiddels bekend over hoe deze installatie functioneert, maar we hebben nog veel vragen. Het team in Amersfoort werkt continue aan de verbetering van de installatie, maar heeft behoefte aan iemand met een frisse kijk. We zoeken een onderzoeker die diep op één van de vragen duikt.

Eén van de knelpunten die wij ondervinden is het reduceren van de vrije vetzuren. Deze vetzuren komen nu op plekken vrij waar zij leiden tot verliezen en verstoringen. Hierdoor laten we biogasproductie liggen, verbruiken we meer energie, produceren we zelf minder energie en wordt het DEMON proces verstoord. We zoeken iemand die ons inzicht geeft in de manier waarop de individuele slibstromen vetzuren vormen en fosfaat afgeven. Zodat we een recept kunnen maken waarin we zo min mogelijk vetzuren vormen en zoveel mogelijk fosfaat loslaten.

We willen iemand hebben die graag in de praktijk onderzoek doet en een advies kan geven over het ideale recept. We verwachten een kritische houding die niet bang is om ons te prikkelen. Afhankelijk van de studierichting kunnen we het onderzoek afstemmen, juist door de veelzijdigheid van de installatie in Amersfoort.

Voor meer informatie over de installatie verwijzen wij je naar https://www.omzetpuntamersfoort.nl.  

Wij zoeken een enthousiaste student die een Wo of Hbo-opleiding volgt en beschikbaar is vanaf februari 2021.

Je ontvangt bij een volledige stageweek van 36 uur een stagevergoeding ter hoogte van bruto € 420,-- (25% van bruto minimum salaris: € 1.680,-- peildatum 1 juli 2020) per maand.

Ben jij geïnteresseerd en beschikbaar in genoemde periode, reageer dan direct (via bovenstaande link).

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Visser, teamleider Amersfoort, tel. 06-12594213 of Wouter Steensma, Adviseur technologie, tel. 06-31979166.

Laatste stages

Bekijk alle stages