Stage Kadaster

Stagiair organisatie- en arbeidspsychologie

  • Opleidingsniveau
  • Reageren t/m 04 juli
  • Plaatsingsdatum 02 juni 2022
  • Standplaats Apeldoorn

Wil jij wat betekenen in de interne communicatie bij het Kadaster met betrekking tot instructies en informatiedeling? Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage op het gebied van beïnvloeding en communicatie en vind je persoonlijke ontwikkeling tijdens jouw stage belangrijk? Dan is deze stageopdracht ideaal voor jou! Zet jezelf op de kaart als:  

Stagiair/ afstudeerder organisatie- en arbeidspsychologie  

Je vindt het leuk om je te verdiepen in communicatie en onze aanpak voor het doorvoeren van het nieuwe werken. Je verdiept je in de huidige situatie en stelt een verbeterplan met adviezen op.  

Hybride werken 

Bij het Kadaster werken wij vanaf maart 2020 hybride. Dit vraagt om een andere manier van werken. Sinds we thuiswerken vergaderen we deels digitaal, we chatten, werken samen in documenten en brainstormen in een digitaal whiteboard. Vanuit Office 365 worden er functionaliteiten aangeboden die bijdragen aan efficiënter (hybride) werken. Echter blijkt dat niet iedereen optimaal gebruik maakt van deze functionaliteiten sinds het hybride werken. Informatie zoals handleidingen over hoe we efficiënt kunnen werken, is beschikbaar gesteld. We zijn benieuwd hoe we alle collega’s zo goed mogelijk kunnen meekrijgen in deze andere manier van werken.  

Vanuit het Office 365 team bieden we trainingen, workshops en presentaties aan om iedereen te leren werken met Office 365. We maken zoveel mogelijk gebruik van bestaande informatie wat op internet te vinden is. Kadaster specifieke informatie stellen we zelf op. Het materiaal is beschikbaar via intranet. Ons doel is dat iedereen straks weet hoe we digitaal het beste kunnen samenwerken.  

In je onderzoek houd je er rekening mee dat sommige medewerkers genoeg hebben aan instructiefilmpjes en anderen een uitgebreide handleiding willen lezen. Ook zullen er medewerkers zijn die het aangeboden materiaal niet kunnen terugvinden op het intranet en er is een groep die denkt dat er geen ondersteunend materiaal beschikbaar is. Kortom, je houdt met verschillende wensen rekening. 

Jouw opdracht 

Je gaat ons helpen met het verbeteren van de effectiviteit van onze aanpak op het gebied van hybride werken. Je kijkt hoe we op dit moment vanuit het Office 365 team met collega’s communiceren en informeren en onderzoekt hoe we dit kunnen verbeteren om betere resultaten te halen. In je onderzoek houd je rekening met verschillende componenten, denk aan communicatie(middelen), persoonlijke voorkeur en wensen, gedrag van collega’s en processen.   

Team  

Je komt terecht op de afdeling Data- Proces en Informatiemanagement (DPI), bestaande uit 18 collega’s. DPI houdt zich bezig met het adviseren over de (in-)richting van de processen en systemen voor de bedrijfsvoering binnen het Kadaster en met het organiseren van de realisatie, implementatie en het beheer. Je gaat samen met twee collega’s, die de focus hebben op Office 365 adoptie, aan de slag. Jullie werken nauw samen met de afdeling Communicatie en met de Kadaster Academie.   

Wie ben jij?  

Je volgt een relevante hbo- of wo- opleiding, denk hierbij aan de opleiding Gedragswetenschappen, (arbeids)Psychologie, Communicatie, Bedrijfskunde of een andere aansluitende opleiding. Je hebt interesse in het gedrag van mensen, bedrijfsculturen, communicatie en interne processen. Je bent leergierig ingesteld, initiatiefrijk en gedreven, je vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk en bent  vanaf september 2022 beschikbaar.    

Wij bieden  

Je komt terecht binnen een prettige werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om vragen te stellen. Bij ons kun je jouw talenten ontwikkelen. Daarnaast bieden we jou:  


•    Goede begeleiding tijdens de stage. Jouw stagebegeleider kent het vak goed, begeleidt jou vakinhoudelijk en helpt je groeien.  
•    Een laptop die je tijdens je stage kunt gebruiken. 
•    Flexibele werkdagen. We werken tegenwoordig hybride, vanuit huis en onze locatie in Apeldoorn (de Grift). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.  
•    Meer dan 250 trainingen in onze eigen digitale leeromgeving. Zo kun je elke dag een beetje beter worden.  
•    Een stagevergoeding van €565,- (o.b.v. een 36-urige stageweek).  
•    We organiseren interactieve en leuke studentensessies voor alle stagiairs.  
•    De startdatum van de stage wordt in overleg met elkaar afgestemd.  

Sollicitatie  

Heb je vragen? Neem dan contact op met Lisette Velthorst, 06 - 15 95 73 15. We zijn te bereiken via WhatsApp, telefonisch en per e-mail.    

Laatste stages

Bekijk alle stages