Stage Kadaster

Stagiair IT - programmeren & designen

  • Opleidingsniveau
  • Reageren t/m 28 december Je hebt nog 25 dagen
  • Plaatsingsdatum 28 september 2022

Een stage waar je programmeren kan combineren met grafisch design. Tijdens jouw meewerkstage krijg je de kans om je IT-kennis verder te ontwikkelen. Zet jezelf op de kaart als:

Stagiair IT - programmeren & designen 

Team Online  

Je wordt onderdeel van het Team Online, wat bestaat uit 10 gedreven collega’s. Dit team ontwikkelt en beheert onze websites zoals de particuliere website kadatser.nl, de zakelijke website www.kadaster.nl/zakelijk en een generieke variant die nog niet toegankelijk is. Er wordt gewerkt met verschillende designs en bij de ontwikkeling van de websites wordt er rekening gehouden met de WCAG-richtlijnen.  

We zijn opzoek naar ondersteuning bij het opzetten en ontwikkelen van een designsysteem (met grafische designs) dat gebruikt wordt in al onze softwaresystemen. Denk hierbij aan applicaties die in browsers draaien. We ontwikkelen in het designsysteem een online toolkit die onze collega’s tijdens hun projecten kunnen gebruiken. De toolkit bestaat uit een set generieke componenten zoals knoppen, teksten, titels, et cetera. Zo zijn we consistent in onze online visuele uitingen. 

Jouw stage 

Je implementeert een designsysteem in Storybook, een Javascript/Typescript gebaseerd framework dat geschikt is voor HTML-code snippets en Angular componenten. Jij zorgt ervoor dat verschillende IT-componenten in het designsysteem in Storybook komen te staan en daarbij duik je in de code. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de Kadasterhuisstijl en deze toepast, denk aan kleuren, lettertype en visuals van het Kadaster. Hierbij houd je er rekening mee dat er in de websites geswitched kan worden tussen drie kleurenschema’s en verschillende versies van het design system. 

Na het implementeren van het design system in Storybook genereren we de website die wij aan onze afnemers (de Kadaster-collega’s) aanbieden. Ook kan Storybook als (Angular) bibliotheek gebruikt worden in projecten van afnemers, om zo gebruik te maken van de generieke componenten. 

Het ontwerp voor het designsysteem hebben jouw collega’sal gemaakt. Er bestaat al een project waarin de CSS-code is geschreven. Aan de hand van deze CSS-code en het ontwerp ga jij verder (op)bouwen. Het is geen volledige programmeerklus. Je gaat programmeren combineren met designen. 

Jouw profiel

Je volgt een relevante studie op hbo-niveau die aansluit bij deze stageopdracht. Bijvoorbeeld de opleiding IT- software engineering of de opleiding communicatie multimedia design. Je hebt ervaring met Angular, affiniteit en ervaring met HTM- en CSS-code. Ervaring met SCSS en Bootstrap is een pré. Je hebt affiniteit met IT, bent zelfstandig en toont graag initiatief. Je bent op zoek naar een meewerkstage en vanaf 1 februari 2023 (of eerder in overleg) beschikbaar.

Wij bieden

Je komt terecht binnen een werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om vragen te stellen. Bij ons kun je jouw talenten ontwikkelen. Daarnaast bieden we:  

  • begeleiding gedurende jouw stage. Jouw stagebegeleider kent het vak goed, begeleidt jou vakinhoudelijk en helpt je groeien.  
  • Een laptop die je tijdens je stage kunt gebruiken. 
  • We werken tegenwoordig hybride, werken vanuit huis wordt gecombineerd met werken op kantoor (locatie de Brug in Apeldoorn). Het kantoor is goed te bereiken met het openbaar vervoer. 
  • Meer dan 250 trainingen in onze eigen digitale leeromgeving. Zo kun je elke dag een beetje beter worden.  
  • Een stagevergoeding van €565,- (o.b.v. een 36-urige stageweek).  
  • We organiseren interactieve en leuke studentensessies voor alle stagiairs.  

Interesse?

Dien je cv en motivatiebrief bij ons in. Vragen over de stage? Neem dan contact via WhatsApp, telefoon of stuur ons een mail. 

Lisette Velthorst
+31 6 15 95 73 15 (ook WhatsApp)
lisette.velthorst@kadaster.nl

Laatste stages

Bekijk alle stages