Stage Waterschap Vallei en Veluwe

Stageonderzoek uitstoot lachgas rwzi

  • Opleidingsniveau
  • Reageren t/m 30 juli Je hebt nog 52 dagen
  • Plaatsingsdatum 23 mei 2023
  • Standplaats Apeldoorn

Stageonderzoek uitstoot lachgas rioolwaterzuiveringsinstallatie
(Apeldoorn/36 uur/hbo/milieutechnologie)

Wil jij als stagiair milieutechnologie/chemisch technologie ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Wonen en Zuiveren zijn wij op zoek naar een 3e jaars hbo of WO student of afstudeerder.  

Wat ga je doen?

Lachgas. Je kent het van het nieuws over feestjes met ballonnen en slagroomspuiten van de bakker. Maar wist je dat het ook vrijkomt bij de zuivering van rioolwater? Hoeveel emissie we hebben berekenen we nu met rekenmodellen, maar exact hoeveel lachgas we uitstoten weten we niet. Dat willen we wel graag wel weten, want lachgas levert een relatief grote bijdrage aan de CO2-voetafdruk van rioolwaterzuiveringsinstallaties. De uitstoot van 1 equivalent (eq.) lachgas staat gelijk aan maar liefst 265 CO2 eq!

Een belangrijke taak voor jou dus. Tijdens je stage ga je onderzoek doen naar verbetering van de methode om lachgas emissies betrouwbaar te meten. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken hoeveel lachgas er in het water zit, maar je kijkt ook naar andere chemische en biologische parameters. Vervolgens bedenk welke maatregelen er genomen kunnen worden om de emissie te verminderen of te voorkomen.

Wat breng jij mee?

Jij studeert milieutechnologie of chemische technologie en houdt van data. Je vindt het leuk om zowel met je handen als met de theorie bezig te zijn. Daarnaast ben je analytisch ingesteld het vinden van verbanden is voor jou een uitdaging. Je maakt makkelijk contact met mensen binnen de organisatie, mede door je proactieve houding.

Wat brengen wij jou?

Je komt in een team voor gemotiveerde specialisten aan wie jij je vragen kan stellen. We werken met de nieuwste technologie van online-metingen op het gebied van rioolwaterzuivering. Deze omgeving geeft je een dynamische en innovatieve ervaring op gebied van een heel actueel thema binnen de waterzuivering.

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan vóór 31 juli via onderstaande link met een motivatiebrief en je cv. De stageperiode zal beginnen in september.

Heb je nog vragen, of wil je meer weten?

Voor mee informatie over deze stageplek kun je contact opnemen Sietske Riemersma via  SRiemersma@vallei-veluwe.nl. Voor meer informatie over wat wij doen kun je meer lezen op onze website: https://www.vallei-veluwe.nl/ 

Laatste stages

Bekijk alle stages