Stage Provincie Gelderland

Stageopdracht provincie Gelderland

  • Opleidingsniveau
  • Reageren voor 14 juni
  • Plaatsingsdatum 20 mei 2021
  • Standplaats Arnhem of thuis (afhankelijk van COVID maatregelen)

Welke adviezen geef jij om de provinciale aanpak voor erfgoed te verbeteren?

Omschrijving werkzaamheden:

Het programma Cultuur en Erfgoed werkt samen met partners aan een omgeving waarin mensen kunnen genieten van cultuur en erfgoed. Het werkveld is heel divers: van musea tot podiumkunsten van archeologie tot cultuureducatie. Een belangrijk onderwerp binnen het programma is de instandhouding van monumenten. Wij ondersteunen eigenaren van Gelderse Rijk -of gemeentelijke monumenten die een vraag of initiatief hebben om het monument te restaureren, verduurzamen of herbestemmen. Afhankelijk van de opgave, helpen wij projecten verder met inzet van netwerk en kennis, leningen of subsidies.

Opdrachtomschrijving:

In april 2020 hebben Gedeputeerde Staten de nieuwe aanpak voor monumentaal Gelders erfgoed vastgesteld. In de nieuwe werkwijze stellen we de opgave centraal en niet het instrumentarium of het geld. Bij voorkeur zijn we al vroegtijdig bij projecten betrokken zodat we samen met onze partners kunnen kijken hoe we het project verder kunnen helpen. Nu we ruim een jaar met de nieuwe aanpak werken is het tijd voor een evaluatie.

Jij evalueert de nieuwe aanpak voor monumentaal erfgoed. Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt? Wat gaat goed en wat kan beter? Om te beginnen maak je hiervoor een plan van aanpak om vervolgens de evaluatie uit te voeren. Je analyseert gegevens, voert gesprekken met interne collega’s en met externe erfgoedpartners en komt tot slot met aanbevelingen om de aanpak te verbeteren.

Eisen aan de stagiair:

Soort studie: HBO of WO
Studierichting: Erfgoed/heritage/monumentenzorg, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Management, Cultuurwetenschappen
Fase in de studie/studiejaar: 3de of 4de jaars

Competenties:
- Analytisch vermogen
- Oplossingsgericht
- Sterke communicatievaardigheden o.a. schrijven
- zelfstandig werken

Het resultaat van je stageopdracht is een rapportage met een evaluatie en aanbevelingen.

De opdracht is voor de periode van 28 juni 2021 tot 29 oktober 2021. De begin -en einddata zijn flexibel, evenals het aantal dagen en uren. In overleg met de student is dit aanpasbaar.

Voor meer informatie kun je terecht bij Liesbeth Hoek, e.hoek@gelderland.nl of via telefoon 026-3598857.

Je kunt reageren tot en met 14 juni 2021.


Meer over de aanpak monumentaal Gelders Erfgoed is te vinden op: https://www.gelderland.nl/Subsidies/erfgoed-functioneel-gebruik

 

Laatste stages

Bekijk alle stages