Stage Provincie Gelderland

Stage (online) communicatie

  • Opleidingsniveau
  • Reageren voor 01 november Je hebt nog 10 dagen
  • Plaatsingsdatum 30 september 2021
  • Standplaats Arnhem

De Gelderland Academie is op zoek naar een stagiair(e) communicatie!

Help jij mee onze online omgeving uit te bouwen? Wil je meekijken in een dynamische omgeving? En vind je het leuk om snel in te spelen op actuele vraagstukken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat doen wij?
De Gelderland Academie heeft als doel het versterken van het openbaar bestuur in Gelderland. Gelderse volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren staan voor grote uitdagingen en hun takenpakket wordt steeds veelomvattender. Denk bijvoorbeeld aan een raadslid die zich moet verdiepen in klimaatvraagstukken of regionale samenwerking. Of een burgemeester die de ondermijning in zijn gemeente moet aanpakken.

De Gelderland Academie faciliteert en ondersteunt daarin. Dit doen wij door kennis- en netwerkbijeenkomsten te organiseren, informatie te delen en netwerken op te zetten. We werken daarbij vraaggestuurd en kosteloos: Waar hebben onze doelgroepen behoefte aan? Waarbij kunnen we ze helpen? Welk onderwerp en welke vorm moet dat hebben? Door het brede aanbod in onderwerpen, zijn ook onze producten en bijeenkomsten heel divers. Van een leerkring met vijftien ambtenaren burgerparticipatie, een nieuwbrief over de gemeenteraadsverkiezingen 2022 en een webinar over ondermijning tot een Gelderse Bestuurdersdag voor honderd bestuurders.

De Gelderland Academie werkt nauw samen met belangenverenigingen en bestaande kennisaanbieders. Zo stemmen we ons aanbod af en organiseren en we samen met o.a. de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en het Ministerie van BZK.

Leren van én met elkaar is een belangrijke kernwaarde van de Gelderland Academie. Neem gerust een kijkje op ons website voor meer informatie: www.gelderlandacademie.nl. 

Wie zijn wij?
De Gelderland Academie is een samenwerkingsproject van VNG Gelderland en provincie Gelderland. Het team bestaat uit een projectleider, drie projectmedewerkers, een projectondersteuner, een communicatieprofessional en een strategisch adviseur. Tijdens je stage maak je onderdeel uit van ons team. Wij werken normaal gesproken vanuit het Huis der Provincie in Arnhem. 

De stageopdracht
De Gelderland Academie bestaat nu ruim drie jaar. Onze aanpak werkt goed, we groeien door en we blijven ons ontwikkelen. Om onze platformfunctie uit te breiden, bouwen we nu aan een online omgeving waarin we mensen en kennis bij elkaar brengen. Het doel daarvan is dat onze doelgroepen informatie en personen, die voor hen relevant zijn, makkelijker en sneller kunnen vinden. We zijn op zoek naar een stagiair(e) communicatie die ons helpt met het uitbouwen van deze online omgeving.

Daarnaast assisteer je bij de dagelijkse communicatiewerkzaamheden en werk je mee aan lopende projecten. Je schrijft bijvoorbeeld online content, beheert de website en sociale mediakanalen, adviseert over de promotie van onze bijeenkomsten en denkt mee over hoe we onze doelgroepen (nog) beter kunnen bereiken.

Meer over provincie Gelderland
Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Wie zoeken wij?
Jij:
• bent vier dagen per week (32 uur) beschikbaar, gedurende minimaal 4 maanden;
• volgt een hbo-opleiding richting communicatie;
• durft vragen te stellen en geeft feedback;
• bent analytisch en kunt snel schakelen;
• weet van aanpakken en doorpakken;
• bent creatief en hebt humor;
• kunt zelfstandig én in een klein team werken.

Wat krijg je er voor terug?
• Je werkt in een klein team en hebt de mogelijkheid om met al onze werkzaamheden mee te lopen. Je leert zo verschillende organisaties en hun werkwijze kennen: Gelderse gemeenten, de provincie en VNG Gelderland, Nederlandse belangenverenigingen, het ministerie van BZK en commerciële partners.
• Tijdens je stage werk je samen met en word je begeleid door de communicatieprofessional.
• Je werkt in de grotere organisatie van Provincie Gelderland en hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van deze organisatie, zoals interne trainingen en het netwerk en gezelligheidsactiviteiten van Jong Gelderland.
• Je werkt in een dynamische politieke omgeving op het Huis der Provincie in Arnhem.
• De startdatum van de stage ligt in februari 2022. Een latere start is eventueel mogelijk in overleg.
• De stagevergoeding bedraagt € 304,90 bruto per maand op basis van een werkweek van gemiddeld 36 uur. De vergoeding wordt naar rato van het aantal gewerkte uren vastgesteld en maandelijks uitbetaald aan de stagiair.
• Als je geen recht meer hebt op een studentenOV, kom je in aanmerking voor reiskostenvergoeding. 

Reageren?
Mail je motivatiebrief met CV t.a.v. Rianne van Dreumel naar info@gelderlandacademie.nl.

Inclusiviteit en diversiteit vinden we heel belangrijk. We staan voor een inclusieve organisatie. Waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren die zicht herkent in het bovenstaande vacatureprofiel.  Ook als je een (grote) afstand hebt tot de arbeidsmarkt). 

Meer weten over werken bij provincie Gelderland? Bekijk dan onze website. https://www.gelderland.nl/Werken-bij-de-provincie 
 

Laatste stages

Bekijk alle stages