Stage Provincie Gelderland

Stage-/afstudeerplek: HBO Rechten - Optimalisatie werkwijze adviescommissie

  • Opleidingsniveau
  • Reageren voor 02 juni Je hebt nog 9 dagen
  • Plaatsingsdatum 16 mei 2022
  • Standplaats Arnhem

Ben jij een HBO-Rechten student die onze huidige werkwijze gaat toetsen aan de ontwikkelingen in de jurisprudentie over adviescommissies en transparantie? Je schrijft hier een advies voor om te komen tot verbeteringen.

Maakt dit je enthousiast? Lees dan verder en solliciteer!

Als bestuursorgaan moeten wij ons er van “vergewissen” dat de adviezen van een door ons ingeschakelde Adviescommissie zorgvuldig tot stand zijn gekomen. Dat houdt in dat wij onder andere de schijn van belangenverstrengeling moeten voorkomen, de adviezen inzichtelijk moeten zijn en de Adviescommissie transparant te werk gaan.

Wat ga je doen?
Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen in de jurisprudentie over adviescommissies en transparantie. Bij de afdeling Subsidieverlening maken we gebruik van adviescommissies bij het verdelen van subsidies.

Je gaat onze huidige werkwijze te toetsen aan de ontwikkelingen, en schrijft een advies om te komen tot eventuele verbeteringen.

Daarnaast ben je onderdeel van het juridisch team en doe je mee aan de wekelijkse overleggen en kennisdeelsessies.

Wie zijn wij?
Ons juristenteam bestaat uit 6 juristen werkzaam binnen Provinciale subsidies, EFRO en POP3 (beiden Europese subsidies). We maken onderdeel uit van de afdeling Subsidieverlening. In een gezellige en constructieve sfeer hebben we door de week drie korte overleggen met elkaar voor lopende zaken en vraagstukken. Eens in de drie weken hebben we nog een uitgebreider overleg waarbij we een onderwerp extra uitdiepen. De samenwerking wordt als heel prettig ervaren. Ook de juristen met veel ervaring blijven nog steeds, van elkaar, leren. Belangrijk is dus dat je open staat voor nieuwe invalshoeken en opbouwende feedback.

Wat bieden wij jou?
We zijn op zoek naar een stagiair of afstudeerder die in september 2022 kan starten voor een periode van ongeveer 5 maanden. Dit is afhankelijk van het aantal uur dat je wil stagelopen of afstuderen.

Je krijgt een stagevergoeding, een leen laptop en telefoon. Je zal deels thuis en deels op kantoor in Arnhem kunnen werken.

Tijdens je stage/afstuderen heb je verschillende mogelijkheden om een netwerk op te bouwen zowel intern als extern. Hier heb je ook na je stage profijt van! Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je tijdens je stage ontdekt wat je in je toekomstige loopbaan wilt gaan doen. Je mag dus gebruik maken van het leerplatform en je aanmelden voor trainingen/workshops binnen provincie Gelderland.

Wie zoeken wij?
 Je zit in het 3e of 4e jaar van je opleiding HBO-Rechten en gaat stagelopen of afstuderen. Verder ben je:

  • Tussen de 16 en 36 uur per week beschikbaar;
  • communicatief vaardig in woord en geschrift;
  • analytisch ingesteld, pro-actief en nieuwsgierig;
  • en kun je makkelijk verbinden met collega’s.

Waar kom je te werken?
Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen.

Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Voor een interessante stage of afstudeeropdracht, waarin je zelfstandig kunt werken aan maatschappelijke vraagstukken, kun je hier terecht.

De plek is in het juridisch team. De stagiair/afstudeerder zal onderdeel uitmaken van dit team, en het kwaliteitsteam.
Werkzaamheden van het juridisch team zijn o.a. het geven van juridisch advies aan subsidiemedewerkers en het behandelen van bezwaarzaken.

Hoe solliciteer je?
Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature? En wil je werken bij een professionele organisatie met de samenleving als inspiratiebron? Reageer dan voor 3 juni 2022 via de sollicitatiebutton. 

Heb je nog vragen?
Neem voor meer informatie contact op met Felix Verhagen (Jurist), f.verhagen@gelderland.nl of via 026-3598502. We horen graag van je!

Inclusie disclaimer
Inclusiviteit en diversiteit
 vinden we heel belangrijk. We staan voor een inclusieve organisatie, waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, sociaaleconomische achtergrond of afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren die zich herkent in het bovenstaande vacatureprofiel.

Meer weten over werken en stagelopen bij provincie Gelderland? Bekijk dan onze website. https://www.gelderland.nl/Werken-bij-de-provincie

Acquisitie naar aanleiding van deze stagevacature wordt niet op prijs gesteld.

Laatste stages

Bekijk alle stages