Stage Kadaster

Onderzoeks-stagiair agrarische grondmarkt

  • Opleidingsniveau
  • Reageren t/m 30 april Je hebt nog 39 dagen
  • Plaatsingsdatum 31 januari 2023

Onderzoek doen naar actuele ontwikkelingen op het gebied van landbouwgrond? Wij hebben een toffe stageopdracht voor je! Je hebt affiniteit met de agrarische grondmarkt en wilt zelfstandig onderzoek doen binnen dit onderwerp. Wij bieden ruimte om werkervaring op te doen en tegelijkertijd kennis te maken met onze organisatie. Zet jezelf op de kaart als:

Onderzoeks-stagiair agrarische grondmarkt

Actuele ontwikkelingen op de agrarische grondmarkt vragen aandacht en onderzoek. 
Er wordt veel aandacht besteed aan initiatieven zoals ‘herenboeren’ en ‘aardpeer’. Particuliere investeerders kopen samen landbouwgrond en bouwen hierop natuurvriendelijke boerderijen. 
Met als doel de landbouwgrond voor langere tijd veilig te stellen voor de transitie naar een sociaal en natuurvriendelijke voedselketen. 

Wat ga je doen?

Je doet onderzoek naar de grootte van initiatieven zoals herenboeren en onderzoekt waar in Nederland het herenboeren plaatsvindt. Initiatieven zoals herenboeren zijn de laatste jaren hard gegroeid en nemen alleen maar toe. Daarnaast onderzoek je of eigenaren de landbouwgrond in eigendom hebben of de grond pachten, en neem je in je onderzoek mee hoe deze initiatieven zich verhouden tot het totale gebied landbouwgrond in Nederland. Je interviewt betrokkenen en deskundigen, doet bureauonderzoek en analyseert data die wij beschikbaar stellen uit de Basisregistratie Kadaster (BRK). Je verwerkt bij voorkeur de gegevens in ons Geografisch Informatie Systeem. Jouw eindproduct is een rapportage.

Het team

Je komt terecht bij Team Research (onderdeel van afdeling Ruimte en Vastgoed). Dit team doet onderzoek naar de verschillende vastgoedmarkten (woningmarkt, commercieel vastgoed en agrarisch vastgoed en grond) en doen dit in opdracht van bijvoorbeeld overheden, media en financiële instellingen en bedrijven. Jouw team bestaat uit 12 gedreven deskundigen die dagelijks onderzoek doen. Je voert het onderzoek zelfstandig uit, onder begeleiding van 2 collega’s. Ook stem je jouw werk af met de collega’s van GeoDataServices en het Data Science team. Mocht het nodig zijn dan kun je contact opnemen met verschillende vakspecialisten uit het werkveld ter verdieping van jouw onderzoek.


Jouw profiel

Je volgt een relevante opleiding op hbo- of- wo-niveau zoals Economische Geografie, Sociale Geografie, Vastgoed, Rentmeesterij of een andere opleiding die aansluit bij de opdracht. Je hebt ervaring en interesse in data-analyses en onderzoek doen. Je bent zelfstandig en leergierig ingesteld, kennis van de agrarische sector is een pré. Bij voorkeur ben je per direct beschikbaar.  

 
Wij bieden

Je komt terecht binnen een prettige werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om vragen te stellen. Bij ons krijg je de mogelijkheid om jouw talenten te ontwikkelen. Ook bieden we:  

  • goede begeleiding tijdens de stage. Jouw stagebegeleider kent het vak goed, begeleidt jou vakinhoudelijk en helpt je groeien.  
  • een laptop die je tijdens je stage kunt gebruiken. 
  • hybride werken, werken vanuit huis wordt gecombineerd met werken op kantoor op onze locatie ‘De Grift’ in Apeldoorn. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer
  • meer dan 250 trainingen in onze eigen digitale leeromgeving. Zo kun je elke dag een beetje beter worden.
  • een stagevergoeding van €565,- (o.b.v. een 36-urige stageweek).  
  • interactieve en leuke studentensessies voor alle stagiairs.  


Interesse?

Wil je solliciteren en je cv en motivatiebrief bij ons indienen? Dat kan via de oranje button onderaan deze pagina! Heb je vragen over de stage? Neem contact op. We zijn te bereiken via WhatsApp, telefonisch en per e-mail. 

 

Lisette Velthorst
+31 6 15 95 73 15 (ook WhatsApp)
lisette.velthorst@kadaster.nl

Laatste stages

Bekijk alle stages