Meewerkstage communicatie - Werken in Gelderland

Ben jij op zoek naar een uitdagende en inspirerende meewerkstage waarbij je volop kunt groeien en je creativiteit de vrije loop kunt laten? Als stagiair bij Werken in Gelderland krijg jij de kans om boeiende content te bedenken, te creëren en te realiseren. En het mooie is, mede dankzij jou laten we zien hoe interessant het is om te werken bij de overheid.

In het kort

 • Standplaats
  Nijmegen
 • Uren per week
  32 - 36
 • Maandsalaris
  €400
 • Reageren t/m
  10 december Je hebt nog 2 dagen
 • Plaatsingsdatum
  02 november 2023

Ben jij degene die we zoeken?

Reageer nu

Wat ga je doen?

Bij Werken in Gelderland zijn we bezig met allerlei projecten en programma’s om mensen te interesseren voor het werken bij de overheid. Zo zijn we bezig met:

 • Een project waarbij we onderwijs verbinden met overheid om zo studenten te bereiken tijdens hun studie.
 • Ontwikkel- en begeleidingsprogramma’s om mensen in te laten stromen en op te leiden voor het werken binnen het Ruimtelijk Domein (bijvoorbeeld als beleidsmedewerker duurzaamheid)
 • De werkbelevingsweek in maart waar verschillende overheden hun deuren opengooien voor iedereen die geïnteresseerd is.

Samen met onze communicatiemedewerker verzorg jij de communicatie over deze programma’s en projecten, maar ook voor onze communicatie in het algemeen. Zo ga je aan de slag met maken van een content kalender voor de komende maanden. Vervolgens bedenk, creëer en beheer jij content voor op onze website en sociale media kanalen. Ben jij een pro in Canva of weet jij als de beste video’s te editen? Bij ons krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in iets dat jij leuk vindt! Daarnaast help jij bij onze activiteiten en evenementen. Zo bereid je onze  (loopbaan)evenementen mee voor, waarbij jij onder andere het promotiemateriaal beheert en klaarzet en meegaat naar de evenementen.

Dit zijn voorbeelden van jouw dagelijkse werkzaamheden:

 • Het maken en bijhouden van content voor de website en sociale media kanalen
 • Het maken van communicatiemiddelen, zoals flyers, posters, banners, promotiemateriaal en video’s.
 • Het maken en editen van foto’s en video’s tijdens activiteiten, evenementen en bijeenkomsten.
 • Het ondersteunen bij verschillende lopende projecten en helpen organiseren van evenementen.
 • Het schrijven van wervende uitnodigingen en teksten.

Samen met jou kijken we naar je takenpakket en wat daarin wel en niet past. Heb je daarnaast behoefte aan een eigen (onderzoeks)project, dan kunnen we daar zeker in meedenken.

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit 7 jonge collega’s, die zich graag vastbijten in HRM- en arbeidsmarktvraagstukken. In ons team schakelen we snel en springen we in op de behoefte van aangesloten organisaties. Onze standplaats is bij gemeente Nijmegen, maar we zijn vaak in de regio te vinden. We werken zowel graag samen op kantoor, als af en toe thuis. Ook lunchen we graag samen, we zijn in ieder geval fan van de pokébowl op woensdag op kantoor! 

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en inspirerende meewerkstage waarbij je volop kunt groeien en je creativiteit de vrije loop kunt laten. 
 • Je bouwt aan een interessant en breed netwerk. 
 • Je kan gebruik maken van de faciliteiten van gemeente Nijmegen (zoals een laptop, telefoon en een uitgebreid opleidingsaanbod. 
 • Een stagevergoeding van €400,- bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek). Studenten die niet beschikken over een OV-kaart kunnen reiskosten met het OV voor 50% declareren.

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een hbo opleiding in de richting van communicatie en je zoekt een meewerkstage voor minimaal 4 maanden.
 • Je bent graag creatief bezig en wil je ontwikkelen in het creëren van online content. Zowel in het ontwerpen en vormgeven, als in het schrijven van verhalen.  
 • Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een ad-hoc klus die er tussendoor komt.
 • Je wordt blij van het contact hebben met (regio-)collega’s, je bent vriendelijk en makkelijk benaderbaar.
 • Je wil meer leren over arbeidsmarktcommunicatie. Oftewel, je wil helpen om onze Gelderse overheden (en Werken in Gelderland) goed op de kaart te zetten.

Waar kom je te werken?

Bij Werken in Gelderland zetten wij ons in om de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek te krijgen. Wij werken samen met 100 Gelderse overheden op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Dit zijn onder andere gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s en de provincie.

Via onze website www.werkeningelderland.nl plaatsen deze overheden hun vacatures, stages en inhuuropdrachten. Deze site wordt bezocht door 100.000 bezoekers per maand.

Daarnaast organiseren wij evenementen en trainingen, geven we advies aan onze regio-collega’s en werken samen met universiteiten en hogescholen. Ook hebben we verschillende ontwikkelprogramma’s binnen het Ruimtelijk Domein. Maar wij doen nog veel meer

Hoe solliciteer je?

Lijkt het je leuk om bij ons aan de slag te gaan? Je kan dan reageren t/m 8 december. Reageert voor die tijd al iemand die past op deze stageplek? Dan gaan we voor die sluitingsdatum al in gesprek.

Reageren kan door te klikken op de sollicitatiebutton. We lezen graag jouw motivatie. Kies daarin een vorm die bij jou past. We zijn in ieder geval benieuwd naar wie je bent, wat je wil ontwikkelen en waarmee je graag aan de slag gaat.

Heb je nog vragen?

Wil je eerst nog wat meer weten over de stage? Mail, bel of app Luca Lobhard via l.lobhard@nijmegen.nl of 0629662616.

Locatie

Mariënburg 30, Nijmegen, Nederland

Je hebt nog 2 dagen om te reageren! Interesse?

Solliciteer nu

Laatste stages

Bekijk alle stages