Afstand
Stage Kadaster

Afstudeeropdracht: Linked Data voor PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart)

 • Ruimtelijke ontwikkeling
 • Opleidingsniveau
  Wo
 • Reageren voor
  31 december Je hebt nog 315 dagen
 • Plaatsingsdatum
  31 maart 2015
 • Standplaats
  Apeldoorn
Voel jij je aangesproken tot een WO afstudeeropdracht bij de beheerder van de mooiste open data in Nederland (PDOK), bij één van de beste werkgevers van Nederland?

Het Kadaster is jaarlijks op zoek naar stagiairs en/of afstudeerders. Een stage is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen, werkervaring op te doen en het Kadaster te leren kennen. Op dit moment zoeken wij een enthousiaste student op het gebied van Linked Data toepassing bij PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart; www.pdok.nl). PDOK is een samenwerkingsverband om open data te ontsluiten tussen meerdere overheidsorganisaties; Ministerie I&M, Rijkswaterstaat, Ministerie Economische Zaken, Kadaster en Geonovum. Geonovum is als organisatie de strategisch adviseur van PDOK, waarbij het Kadaster de beheerder is van PDOK.

Linked Data (ook wel Semantic Web of Web 3.0 genoemd) is een op standaarden gebaseerde aanpak voor het combineren en ontsluiten van data gericht op potentieel hergebruik. De standaarden zijn vastgesteld door W3C (het World Wide Web consortium) en zijn inmiddels omarmt door vele gebruikers. In deze opdracht willen we onderzoeken of en hoe PDOK kan innoveren door middel van toepassing van Linked Data. Globaal zijn de vragen:
 • Wat is de toegevoegde waarde (de business case) voor het toepassen van Linked Data voor PDOK?
 • Ontwerp een aanpak voor toepassing van Linked Data binnen PDOK.
Mede gezien de complexe materie, stellen we een aanpak voor die gebruikt maakt van demonstrators/prototypes zodat de resultaten ook communiceerbaar zijn.
De concrete invulling wordt in goed overleg met jou ingevuld zodat jij en wij er rendement uit kunnen halen.

Functieeisen

Je volgt een HBO of WO opleiding op een relevant vakgebied zoals Geo Science & Technology, Technische bestuurskunde, Bedrijfsinformatica of Innovatiemanagement. Je wilt je verdiepen in de administratieve of GEO gerelateerde werkzaamheden van het Kadaster en de IT ondersteuning.
Je bent initiatiefrijk, legt makkelijk contact en werkt graag samen met anderen om een bijdrage te leveren aan een gemeenschappelijk resultaat. Je stelt je daarbij flexibel en communicatief op. Je bent in staat om je mening te geven op een heldere en kritische wijze, daarbij durf je ook afwijkende standpunten in te nemen. Belangrijk is dat je het leuk vindt om vanuit jouw expertise projecten en of ideeën te verrijken. Aan het einde van de periode vragen wij je je rapportage toe te lichten in een workshop voor collega's. 

Wij bieden
Je krijgt van ons de mogelijkheid om volwaardig deel uit te maken van een dynamische Kadasterafdeling die volop in beweging is. Daarnaast goede begeleiding en een inspirerende omgeving bij het Kadaster te Apeldoorn. De toegang tot enorm rijke data over het gebruik van PDOK. En het mede vorm geven van 1 van Nederlandse overheid ICT parels.

Contactinformatie

Heb je interesse in een stage of afstudeeropdracht? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meindert Sterenberg, adviseur Product en Procesinnovatie, (088) 183 44 18 / (06) 23 07 22 70. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Bureau Werving en Selectie, (088) 183 32 50.

Laatste stages

Bekijk alle stages