Terug naar organisaties

Werkzaak Rivierenland

Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij versterken werkzoekenden, medewerkers en werkgevers bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving.

Onze ambitie

Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak Rivierenland in. Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij versterken werkzoekenden, medewerkers en werkgevers bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving.

Onze waarden

  • Meedoen: Ieder mens doet mee. We geloven in een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Wij maken en houden werk bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen, juist voor diegenen in een kwetsbare situatie.
  • Verbinden: Door de ander écht te zien en te erkennen, bouwen we bruggen. Zo verbinden we werkzoekenden en medewerkers, werkgevers en al onze partners. We zijn nieuwsgierig naar de ander en werken samen vanuit vertrouwen. Regels en systemen zijn ondersteunend, geen doel op zich.
  • Ontwikkelen: Ieder mens heeft talent. Iedereen kan leren en zich verder ontwikkelen. Wij versterken de ander bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. We geven regie aan de ander waar dat kan. We proberen en leren elke dag.

 

Werken bij Werkzaak Rivierenland

Kom je bij Werkzaak Rivierenland werken dan bouw je mee aan de organisatie! De werksfeer bepaal je met elkaar. Werken bij Werkzaak Rivierenland doe je met plezier. Je talenten worden ingezet en ontwikkeld én je krijgt de ruimte om bij te dragen aan continu verbeteren en innoveren van onze dienstverlening. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen en je werkt tijd- en plaatsonafhankelijk; op verschillende locaties, thuis of bij werkgevers. We volgen op hoofdlijnen de cao Samenwerkende Gemeenschappelijke Regelingen (SGO).

Solliciteren in Coronatijd  

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!   

De sollicitatie  

De meeste eerste gesprekken zijn op locatie. In enkele gevallen wordt uitgeweken naar een digitaal gesprek via Webex. Bij inhuuropdrachten kiezen we sowieso voor digitaal. 

De inwerkperiode   

Tijdens je inwerkperiode werk je minimaal twee dagen op kantoor. Je eerste werkdag is sowieso op kantoor waar je wordt opgevangen door je buddy (en/of senior of teammanager) op locatie. Andere collega’s zie je voornamelijk digitaal, bijvoorbeeld tijdens een teamoverleg. Om thuis te kunnen werken, zijn digitale thuiswerkmiddelen beschikbaar, zoals een laptop en smartphone. 

Ondanks de maatregelen doen we, net als altijd, natuurlijk wel ons best om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen binnen onze organisatie!