Afstand
Terug naar organisaties

Sociale Dienst Oost Achterhoek

Vanaf 1 januari 2010 zijn de krachten van de sociale diensten van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk gebundeld in de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA). De SDOA vervult voor klanten uit deze gemeenten een spilfunctie als het gaat om werk, activering en inkomen. We staan voor maatwerk waarbij zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Onze missie is: ‘niemand staat aan de kant’. Deze missie hanteren we zowel voor onze klanten als voor de medewerkers in onze eigen organisatie. Heb JIJ zin om mee te doen?

De organisatie
Samen met onderwijsinstellingen, ondernemers en andere partijen vormen we het Loopbaanplein Oost Achterhoek in Winterswijk. Medewerkers van ons team Werk & Activering hebben contact met jongeren en volwassenen en begeleiden hen naar werk of scheppen mogelijkheden om hen te laten participeren in een werkomgeving of in de samenleving. Op het Loopbaanplein zijn zij ook degenen die uitkeringsaanvragen voor levensonderhoud innemen.
In Groenlo is onze backoffice gevestigd. Hier verzorgen de medewerkers van het team Inkomen & Administratie de afhandeling van aanvragen. Daarnaast vinden hier de betalingen plaats en de behandeling van bezwaar en beroepsprocedures. De afdelingen archief, post en telefoon en beleid zijn hier ook gevestigd.

Werken bij de SDOA
De SDOA is jong en ambitieus. In een ongedwongen sfeer werken we aan een proactieve, resultaatgerichte en transparante organisatie. Onze ambities zijn gericht op het vergroten van efficiency, kwaliteit en resultaat. We hebben gekozen voor integraal management en een coachende stijl van leidinggeven.

De mensen die bij onze organisatie werken zijn flexibel, omgevingsbewust, resultaatgericht en gericht op samenwerking. Als je beschikt over een flinke dosis zelfstandigheid, tact en ondernemingszin, efficiënt kunt werken, goed kunt communiceren en procesverantwoordelijk wilt zijn, ontmoeten we je graag voor een gesprek.