Afstand
Opdracht Kadaster

Senior Integratiespecialist

 • Standplaats
  Apeldoorn
 • Aanvang opdracht
  03 augustus 2020
 • Einde opdracht
  02 augustus 2021
 • Verlenging
  2x 1 jaar
 • Reageren voor
  09 juli Je hebt nog 3 dagen
 • Plaatsingsdatum
  29 juni 2020

Uren per week

36-40

Opdracht omschrijving

Aard van de taken:

 • uitvoerend
 • adviserend

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Kadaster IT werken we met  Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D-printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken. 

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:
Het Kadaster zoekt een Senior Integratie Specialist voor het Kadaster Dataplatform. Het Kadaster Dataplatform is een innovatie-project binnen het Kadaster waarin we data omzetten naar Linked Data en vervolgens publiceren via REST API ’s en SPARQL. We verwerken onder andere alle adressen en percelen in Nederland wat resulteert in 2,5 miljard triples. Dit aantal zal het komende half jaar sterk stijgen met het toevoegen van meer Kadaster datasets aan het platform.

Het team werkt met Scrum en DevOps en is daarmee integraal verantwoordelijk voor het volledige platform, van idee tot productie.

We zijn met een migratie bezig naar de multi-model database Marklogic voor de Linked Data en REST API’s, en Docker (oa Kubernetes) voor de infrastructuur. De REST API ’s zijn volledig uitgedrukt in Swagger / OpenAPI specificaties en vormen ons primaire kanaal om data te verstrekken (API first). Om onze code in productie te zetten gebruiken we een delivery pipeline die met Docker is opgezet. Daarnaast benutten we Postman om de API ’s eenvoudig toegankelijk te maken voor externe developers. We werken test driven en hanteren korte feedback loops om daarmee een beter gevoel gevoel te hebben voor de behoefte van de gebruikers.

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: 

 • Werken in een Agile omgeving;
 • Deelnemen aan Scrum / DevOps sessies (Stand-ups, retrospectives, refinements en planningssessies), waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing;
 • Overzicht houden over de inrichting van het dataplatform en uitwerken hoe de verschillende componenten zich door moeten ontwikkelen;
 • Teams scherp houden op het leveren van hoge kwaliteit software;
 • Borgen dat alle losse componenten goed met elkaar integreren;
 • Begeleiden en adviseren over de inrichting van de MarkLogic database.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten