Opdracht Kadaster

Senior Infra Engineer Windows / Signing (1 of 2)

 • Standplaats Apeldoorn
 • Aanvang opdracht 26 april 2021
 • Einde opdracht 21 juni 2021
 • Verlenging N.V.T.
 • Reageren voor 17 april Je hebt nog 3 dagen
 • Plaatsingsdatum 06 april 2021

Uren per week

24-32 (verdeeld over 2 personen toegestaan)

Opdracht omschrijving

Omschrijving Kadaster IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Kadaster IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken. 

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.


Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team KSS is op zoek naar een senior infra engineer Windows / Signing. Gezien de eisen voor infra / signing kennis mogen ook twee kandidaten worden aangeboden die aantoonbaar gewend zijn om als team te acteren, dan wel succesvol in infrastructuur DevOps teams hebben geacteerd.

Voor het project Kadaster Signing Service is het DevOps team in de afronding van de ontwikkeling van de nieuwe Signing Service van het Kadaster. Momenteel is extra ondersteuning nodig van een senior infra engineer om de Windows omgevingen op te leveren voor beheer. Het beheer zal starten bij de afronding van het project.

Opdrachtomschrijving
Het samen met de specialisten van het Kadaster analyseren van de configuratie en beheeraspecten voor de Signing infrastructuur en de plaat in het netwerk. Het doorvoeren van de noodzakelijke updates en configuratie instellingen gericht op een beheerbare infrastructuur en het voldoen aan de security-, capaciteits- en performance eisen.


Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Windows 2012 server / VMWare zowel voor inrichting, security en performance;
 • kennis van netwerk protocollen en configuratie (firewall, Proxy, etc.) in de connectie van de Windowsservers met het Kadaster en de ketenpartners;
 • kennis van PKI, EIdAS, tokens, smartcards, encryptie protocollen, authenticatie en signing;
 • bij voorkeur kennis van ADSS servers en Signing Hubs
 • kennis van het beheer van Windows en de daarvoor benodigde server inrichting en tooling.

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Het ondersteunen van het DevOPs team bij het inrichten van het planmatig beheer van de KSS infrastructuur;
 • Het ondersteunen bij en duiden van de diverse uitkomsten van keten-, performance- en  capaciteitstesten resulterend in voorstellen voor het oplossen van issues of het flexibelere omgaan met grote aantallen transactie;
 • Het opleveren van de KSS infrastructuur voor beheer door het DevOps team.


Taken

 • Het pro actief opstellen en uitvoeren van verbetervoorstellen;
 • Optreden als sparringpartner voor de specialisten van het kadaster en de leverancier op het gebied van Signing services.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten