Opdracht Provincie Gelderland

Senior BI specialist (2x)

 • Standplaats Provinciehuis te Arnhem en thuiswerken
 • Aanvang opdracht 01 oktober 2024
 • Einde opdracht 30 juni 2024
 • Verlenging 4 x 6 maanden
 • Reageren t/m 01 september Je hebt nog 45 dagen
 • Plaatsingsdatum 10 juli 2024

Uren per week

32 - 40 uur

Opdracht omschrijving

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op digitale wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A/Data cluster Business Intelligence is met ca. 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie. Bij deze werkzaamheden wordt het cluster regelmatig aangevuld met externe Business Intelligence specialisten.

De meeste medewerkers werken 50-50 op kantoor- of thuis locatie. We verwachten dat de senior BI specialist 2 dagen per week op kantoor in Arnhem aanwezig is. De rest van de tijd kan er vanaf een andere locatie/thuis gewerkt worden.

We zijn begonnen met de migratie van ons DWH/BI platform naar Microsoft Fabric. Voor het cluster zijn wij op zoek naar twee senior Business Intelligence specialisten die tijdelijk ons team komen versterken. De senior BI specialisten moeten zowel het on-premise deel (mee) kunnen beheren als mee kunnen werken in de nieuwe Azure omgeving (migratie, ontwikkeling, beheer).

We zoek dan ook all-round BI specialisten die zich snel in kunnen werken op de bestaande (on-premise) omgeving en zelfstandig noodzakelijke wijzigingen kunnen realiseren. En daarnaast ook kunnen werken met MS Fabric.

Verantwoordelijkheden

Als senior BI specialist ga je aan de slag met het ontwikkelen en onderhouden van BI oplossingen. Dat kan zijn voor elk domein waarin de provincie actief is. De werkzaamheden worden deels zelfstandig, in projectverband of in een SCRUM team uitgevoerd.

Je taken bestaan met name uit het:

 • (mee) uitvoeren van beheertaken en realiseren van wijzigingen op de bestaande on-premise ETL toepassingen en informatieproducten (SSRS / Power BI);
 • mee uitvoeren van de migratie naar Azure;
 • uitvoeren van informatie analyses en opstellen van datamodellen en specificaties;
 • ontwikkelen van nieuwe ETL toepassingen, Data Marts, Rapportages en Dashboards op basis van de specificaties in MS Fabric.
 • opstellen en onderhouden van documentatie.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten