Afstand
Opdracht Gemeente Nijmegen

Ontwikkelaar Project NYMA

 • Standplaats
  Nijmegen
 • Aanvang opdracht
  15 februari 2021
 • Einde opdracht
  14 februari 2022
 • Verlenging
  4 x 6 maanden
 • Reageren voor
  02 februari Je hebt nog 15 dagen
 • Plaatsingsdatum
  14 januari 2021

Uren per week

18

Opdracht omschrijving

De oudste stad van Nederland zoekt een ontwikkelaar van het project NYMA: Een bruisende plek met vermaak voor iedereen in een industriële sfeer. Waar creatieve ondernemers samenwerken vanuit de principes van circulaire economie: We Play - Create – Share. Dat is NYMA. 

Het NYMA terrein is genoemd naar de gelijknamige kunstzijdespinnerij die op het terrein staat.

NYMA wordt stap-voor-stap, organisch ontwikkeld. Er is geen vastomlijnd plan van hoe het gaat worden. Wel is een Gebiedsvisie NYMA opgesteld, die richting geeft aan de ontwikkeling.

NYMA biedt ondernemers ruimte om te onderzoeken en met elkaar nieuwe ideeën neer te zetten. Op het gebied van creatief (ambachtelijk) ondernemen, sport en spel, cultuur en evenementen. Ruimte ook voor bezoekers om nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe producten te zien en te ervaren, evenementen te bezoeken of gewoon te genieten van de horeca aan het water.

Toekomstige NYMA- ondernemers stellen duurzaamheid centraal in hun bedrijfsvoering. We Play – Create – Share is het leidende idee. Waarbij ook wordt uitgegaan van de inzet van lokale kennis en kracht. NYMA moet vooral een plek worden waar van alles te doen is, waar het bruist, waar je als ondernemer en bezoeker je blik verruimt. Niet alleen ’s avonds, maar ook overdag én voor iedereen.

Inmiddels heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met een ontwikkelcombinatie voor herontwikkeling van het gebied. Daarnaast is er veel ruimte voor ontwikkeling door ondernemers zelf. Dit vraagt bijzondere inzet van de gemeente om samen tot goede businesscases en -plannen te komen. Die naast haalbaar ook kwalitatief een mooie (letterlijk) bijdrage leveren aan dit gebied met industrieel erfgoed. 
Samen met de ontwikkelaars, ondernemers en verzamelde ondernemers in de ondernemerscoöperatie NYMA ga je invulling geven aan de panden en kavels op het NYMA- terrein.

Verantwoordelijkheden

 •  Je werkt aan het realiseren van de invulling van een aantal panden en kavels. Dit doe je in nauwe samenwerking met de procesmanager en de projectleider. Het gaat hierbij om leegstaande fabriekspanden, een parkeergarage met bedrijfsruimte en een aantal kavels. We vinden de volgende punten belangrijk bij het voltooien van deze opdracht:
 • Je maakt deel uit van afdeling Stadsontwikkeling en kunt zo sparren met de andere ontwikkelaars en collega's;
 • Je zet duidelijke lijnen uit, en schaalt op indien nodig. Je maakt integrale afwegingen en zoekt het overleg op met collega’s, externe partijen en bestuur;
 •  Je hebt oog voor de verschillende belangen en rollen van de partijen die de invulling van panden en kavels tot stand brengen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de projectbeheersing. Je bent gericht op het resultaat binnen randvoorwaarden van tijd, geld en kwaliteit én een goede administratieve beheersing van het project.
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede samenwerkingsrelatie met alle partijen in het plangebied. 

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten