Java GEO engineering DSO Ozon
- Standplaats Apeldoorn
- Aanvang opdracht 04 november 2024
- Einde opdracht 31 maart 2025
- Verlenging geen
- Reageren t/m 16 oktober Je hebt nog 11 dagen
- Plaatsingsdatum 30 september 2024
Uren per week
36Opdracht omschrijving
Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.
Algemeen
De uitvoering van de interne bedrijfsprocessen van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door geautomatiseerde informatiesystemen en gegevensbestanden. Ook de dienstverlening aan de klanten van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door systemen die digitale producten en diensten leveren. Goed ingerichte toegangscontrole speelt hierbij een grote rol; ‘wie mag gebruik maken van welke informatiesystemen, diensten en gegevens en om welke reden’ en ‘hoe wordt dit goed beheerd’ zijn belangrijke thema’s die mede bepalen in welke mate de belangen van het Kadaster en de klant worden geborgd en op basis waarvan voldaan kan worden aan wettelijke eisen.
Omschrijving project
Voor de DSO OBO Kadaster zijn wij op zoek naar een Senior Java ontwikkelaar voor het realiseren van twee features met een sterk GEO Java aspect.
Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.
Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, zodat het bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. De Omgevingswet moet verheldering en efficiëntie bieden. Een samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.
De dienst Ozon vervult een belangrijke rol in het Digitaal Stelsel Omgevingswet door Omgevingsdocumenten van de Bevoegd Gezagen te valideren en te registreren en vervolgens beschikbaar te stellen via diverse API’s. Op basis van de API’s van Ozon is het onder andere mogelijk Omgevingsdocumenten te bekijken in de GEO-viewers van het DSO. Daarnaast maken ze een koppeling met Toepasbare Regels mogelijk waarmee burgers worden geholpen bij het aanvragen van een vergunning.
Opdrachtomschrijving
Je gaat twee nieuwe features ontwikkelen die op de roadmap van de dienst Ozon staan:
Op te leveren voor 31-12-2024: Geannoteerde JSON export ten behoeve van de DSO Viewer. Het functionele doel is om Omgevingsdocumenten juist en volledig en zowel in vastgestelde, als in ontwerpfase in de DSO Viewer te kunnen tonen. Hiervoor bouw je de benodigde endpoints in Ozon.
Op te leveren voor 31-03-2025: Verwijzen naar objecten van andere Bevoegd Gezag in IMOW 3.2. De nieuwe IMOW versie 3.2 staat toe dat een Bevoegd Gezag in Omgevingsplannen verwijst naar objecten van een ander Bevoegd Gezag. Deze functionaliteit ga je toevoegen in de endpoints van Ozon waar dit mogelijk moet worden gemaakt.
Voor het realiseren van deze opdracht werk je binnen de functionele en technische kaders van de business architectuur en IT-architectuur. Voor overdraagbare en beheersbare producten werk je tevens volgens de Kadaster programmeer richtlijnen. Je referenties hiervoor zijn de Product Owner, de Business Analist en Software Architect van Ozon.
Je werkt in sprints van twee weken. Voor de verantwoording voor werk demonstreer je in de sprints gerealiseerde stories aan de PO van Ozon en je laat je gecommitteerde software reviewen door de Software Architect. Daarnaast worden je producten, als onderdeel van de DSO-LV, meegenomen in de ketenacceptatie en -performancetest, voordat ze worden geïmplementeerd op de Productieomgeving.
Belangrijkste technieken, methoden en tools
- Java (21);
- Spring Boot (3);
- OpenAPI;
- PostgreSQL / PostGIS;
- XML/GML;
- GeoJSON/JSON-LD;
- Hibernate;
- Swagger;
- JPA;
- RabbitMQ;
- Container technologie (Docker, Kubernetes, Cloud);
- CI/CD tooling (Git, Tekton, ArgoCD, Maven).
Verantwoordelijkheden
De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
- Zelfstandig realiseren van de features die zijn aangegeven in de opdrachtomschrijving;
- Het toepassen van je specialistische kennis m.b.t. JSON annotaties en Java ontwikkeling voor geodetische informatiestromen;
- Het volgen van de bunsiness- en software architectuur en de programmeer richtlijnen;
- Tweewekelijks verantwoorden van je werk in de vorm van demo’s en reviews.
De op te leveren resultaten zijn:
- De twee features die zijn aangegeven in de opdrachtomschrijving, goedgekeurd in de ketentesten;
- Goed voorbereide en gedetailleerde stories voor elke sprint;
- Een realistische sprintplanning voor elk kwartaal;
- Code van goede kwaliteit, geschreven op een manier dat andere ontwikkelaars dit ook begrijpen;
- Sonar code score minimaal 3x B (Security, Reliability, Maintainability);
- Een gedegen testdekking voor je code, minimaal 80%;
- Documentatie van de producten, als documenten in GIT en als comments in je code.