Afstand
Opdracht Kadaster

Emerging Technologies & Data Science Specialist

 • Standplaats
  Apeldoorn
 • Aanvang opdracht
  12 oktober 2020
 • Einde opdracht
  30 september 2021
 • Verlenging
  1x 1 jaar
 • Reageren voor
  25 september Je hebt nog 5 dagen
 • Plaatsingsdatum
  15 september 2020

Uren per week

24

Opdracht omschrijving

Binnen het team “Emerging Technologies & Data Science” zoeken we een zeer ervaren medewerker op het gebied van nieuwe (emerging) technologieën en trekker van nieuwe initiatieven. Je bent een technologie sniffer en maakt nieuwe technologie en mogelijkheden toepasbaar voor het Kadaster. Je werkt daarbij directie overstijgend en samen met de andere innovatie afdelingen binnen het Kadaster. Specifiek in deze opdracht moet je ook de rol kunnen innemen van adviseur, netwerker en business consultant. De opdracht heeft in eerste instantie een doorlooptijd van 1 jaar. In deze opdracht ga jij zorgen voor de extra exposure van ons team. Ga je meer structuur in het werk van het team aanbrengen en ga je zorgen voor een betere connectie met de omgeving van het team (stakeholders) in de rol van consultant.

Omschrijving Kadaster IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Kadaster IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken. 

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:
Het team Emerging Technologies & Data Science is op zoek naar een Emerging Technologies & Data Science specialist.

Dit relatief nieuwe team is sinds twee jaar actief. Binnen het team zitten de ‘Technologie sniffers’ van onze oganisatie. Zij weten wat er gebeurt binnen en buiten het Kadaster op het gebied van nieuwe technologie, (data)innovaties en samenwerkingsmogelijkheden. Daar waar ze mogelijkheden zien maken ze technologie toepasbaar. De specialist die wij zoeken is een zeer ervaren medewerker op het gebied van nieuwe (emerging) technologieën en trekker van nieuwe initiatieven. De nadruk ligt hierbij op data innovatie en het toepassen van datascience.

De opdracht heeft in eerste instantie een doorlooptijd van 1 jaar. In deze opdracht ga jij zorgen voor de extra exposure van ons team. Ga je meer structuur in het werk van het team aanbrengen en ga je zorgen voor een betere connectie met de omgeving van het team (stakeholders) in de rol van consultant.

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: 
Zorgen dat nieuwe initiatieven die zijn voortgekomen vanuit het team versnelt kunnen worden ingezet;
Exposure van het team vergoten naar binnen en buiten de organisatie;
Innovatieverkenningen starten en begeleiden rondom vastgestelde jaarthema’s voor ons team ;
Het opzetten/bijhouden van een gevulde Kadaster hype cycle / technologie radar ;
Het verder vormgeven van de Kadaster Labs omgeving voor demo doeleinden;
Verantwoordelijk voor het opleveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen binnen afgestemde doorlooptijden;
Actief volgen van technologische ontwikkelingen (nadruk ligt op data gerelateerd), hiermee experimenteren en zo nodig toepasbaar maken voor het Kadaster.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten