Afstand
Opdracht Kadaster

DevOps Engineer ESM

 • Standplaats
  Apeldoorn
 • Aanvang opdracht
  01 oktober 2020
 • Einde opdracht
  30 september 2021
 • Verlenging
  1 x 1 jaar
 • Reageren voor
  25 september Je hebt nog 6 dagen
 • Plaatsingsdatum
  15 september 2020

Uren per week

36 uur

Opdracht omschrijving

Aard van de taken:

 • uitvoerend
 • adviserend

Omschrijving Kadaster IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Kadaster IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een Innovation Hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken. 

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving van de opdracht:

Het team Enterprise Service Management (ESM) is op zoek naar een DevOps engineer ESM.

Voor de dienst ESM gebruiken wij de tooling van ServiceNow. ServiceNow wordt ingezet voor o.a. ITSM processen aangaande ITIL methodiek. Voor diverse onderdelen maken wij gebruik van plug-ins welke door Plat4mation zijn ontwikkelt naast reeds bestaande plug-ins van ServiceNow. ServiceNow is de bron voor informatie en sturing binnen IT. Daarnaast biedt het met Servicemanagement ook diensten en informatie aan richting onze gebruikers (de Kadaster medewerker). Denk aan het aanvragen van een laptop, maar ook het reserveren van een vergaderzaal of werkplek. Gebruikersvriendelijk staat dan ook hoog in het vaandel. Kadaster werkt met Agile en Scrum en zo is het team van ESM dan ook ingericht.

Wij zoeken iemand die samen met ons een volgende stap gaat maken in o.a. de klanttevredenheid. Met de tevredenheid op dienstverlening willen we medio volgend jaar het cijfer 8 bereiken. Termen zoals selfservice en Cloud zijn populair. Jij gaat dan ook samen met ons de verleende services van ESM naar een hoger niveau te tillen. En door de toename in gebruik van onze ESM-verdiensten neemt ook de urgentie toe om de informatie op een structurele wijze te rapporteren en te verbinden. Dit willen wij doen door gebruik te maken van een CSDM-model binnen ServiceNow. Jij weet ons en de organisatie hierin te adviseren en welke componenten van ServiceNow hier het best voor in te zetten. Samen met ons ga je dan ook het CSDM-model implementeren. Naast de implementatie draag je ook kennis over aan je mede ontwikkelaars over de te gebruiken componenten en procedures.

Verantwoordelijkheden

Als DevOps engineer ESM ben je niet alleen bezig met de doelstellingen, maar ook mede-verantwoordelijk voor alledaags werk die een medewerker binnen ESM verricht. Daar valt onder:

 • De voortbrenging van incrementele producten voor de dienst ESM;
 • Het opleveren en afhandelen van user stories;
 • Het afhandelen van incident en request verzoeken;
 • Het op- en uitvoeren van changes van de dienst ESM en bewaakt deze;
 • Het adviseren en up-to-date houden van stakeholders;
 • Bij wensen van stakeholders weet jij de gehele keten te belichten en hier een passende oplossing voor te maken.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten