Afstand
Opdracht Werkorganisatie Druten-Wijchen

Beleidsadviseur Werk en Inkomen

 • Standplaats
  Druten
 • Aanvang opdracht
  05 oktober 2020
 • Einde opdracht
  31 december 2020
 • Verlenging
  3 maanden
 • Reageren voor
  24 september Je hebt nog 5 dagen
 • Plaatsingsdatum
  15 september 2020

Uren per week

24

Opdracht omschrijving

De gemeenten Druten en Wijchen bundelen sinds 1 januari 2018 hun krachten in de Werkorganisatie Druten Wijchen. Een moderne organisatie die volop in ontwikkeling is en veel kansen biedt voor medewerkers. We bouwen aan een organisatie die het wonen, werken en ondernemen voor de inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen in de gemeenten Druten en Wijchen zo prettig mogelijk maakt.

Het domein sociale leefomgeving is een van de vijf domeinen en bestaat uit 6 teams. Een van deze teams is het team Werk en Inkomen.

Afgelopen jaar is hier het beleidsveld Statushouders, waaronder de nieuwe Wet Inburgering, aan toegevoegd.

Voor team Werk, Inkomen en statushouders zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur. Je adviseert, ontwikkelt en voert beleid uit op het terrein van Werk, inkomen en statushouders. Je zoekt de samenwerking met (keten)partners en bouwt en onderhoudt een netwerk. Je houdt het overzicht en legt waar nodig verbinding met andere beleidsterreinen, uitvoeringspraktijk en inwoners. Evalueren en procesbegeleiding is onderdeel van de functie en waar nodig zorg je voor afstemming en bijstelling. Ook beoordeel en behandel je subsidieaanvragen.

Vanaf nu hebben wij een tijdelijke opdracht voor een beleidsadviseur Werk, Inkomen en statushouders die zelfstandig werkzaamheden kan verrichten op deze beleidsterreinen en ze verder kan professionaliseren. Binnen het team is behoefte aan een professional die proactief te werk gaat en weinig sturing nodig heeft.

Verantwoordelijkheden

Als beleidsadviseur Werk, Inkomen en statushouders ben je verantwoordelijk voor:

- Het zorgdragen van een nieuw suwinet beleidsplan;

- Beleidsadvisering op de gemeenschappelijke regeling MGR (zienswijze aan de raad op de uitgangspunten voor de te stellen begroting 2021

- Je signaleert en volgt ontwikkelingen en vertaalt deze in (nieuwe) beleidsvoorstellen en adviseert hierover;

- Je zet in op een goede samenwerking met de andere beleidsterreinen, de klantmanagers en de backoffice;

- Je neemt deel aan interne en/of externe overleggen ter verbetering van beleid, afstemming, processen of onderlinge samenwerking.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten