Afstand
Opdracht Gemeente Winterswijk

Aanjager implementatie dienstverleningsvisie

 • Standplaats
  Winterswijk
 • Aanvang opdracht
  18 januari 2021
 • Einde opdracht
  31 december 2021
 • Verlenging
  Optie tot maandelijkse verlenging
 • Reageren voor
  04 december Je hebt nog 4 dagen
 • Plaatsingsdatum
  19 november 2020

Uren per week

gemiddeld 16 uren

Opdracht omschrijving

De ambitie van de gemeente Winterswijk is om excellente dienstverlening te leveren. Dit op basis van de behoefte van de samenleving en deze stellen we dan ook centraal. Omdat de wereld snel verandert door digitalisering en maatschappelijke ontwikkeling en wij als organisatie mee willen veranderen is de dienstverleningsvisie geschreven. Hierin wordt het beeld van Winterswijk in 2030 neergezet en worden onze uitgangspunten voor dienstverlening geschetst: wij zorgen voor de juiste uitkomst, wij geven positieve aandacht, wij zijn flexibel en hanteren heldere en transparante processen.

Nu zijn we zover dat deze in de praktijk tot uiting moeten komen in ons dagelijks denken en handelen. Hiervoor zoeken we een aanjager die de uitgangspunten kan vertalen naar de praktijk en in samenwerking met teammanagers en medewerkers tot de meest ideale dienstverleningsvorm komt. Met de implementatie van de visie willen we de inwoner centraal stellen en niet onze interne structuur.

Voor de implementatie zoeken wij een stevige, inspirerende, communicatiefvaardige en resultaatgerichte aanjager/coördinator. Je bent in staat om je te verplaatsen in de diverse organisatieonderdelen en kunt makkelijk schakelen en verbindingen leggen. Je onderneemt acties en bent in staat draagvlak te creëren vanuit een duidelijke visie op wat de implementatie van de dienstverleningsvisie vraagt. Dit doe je samen met het management, opgaveregisseurs, teammanagers en medewerkers. Hierbij houd je constant rekening met de context van de gemeente Winterswijk. Herken je je in dit profiel en spreekt deze uitdaging je aan? Dan nodigen we je uit te schrijven! 

Verantwoordelijkheden

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de dienstverleningsvisie. Hiervoor:

 • Ben je in staat om duidelijke prioriteiten te stellen in de implementatie van de dienstverleningsvisie.
 • Kom je in samenwerking met de gemeenteraad, college, managers en voornamelijk teammanagers en medewerkers tot wat er nodig is voor de implementatie van de visie en dienstverleningsvormen. De hiervoor benodigde interventies gaan over communicatie, aanpassen van processen, gedrag en digitalisering. Hierbij pak je afwisselend een aanjagende, coördinerende en adviserende rol.
 • Stem je af met andere projectleiders binnen de organisatie die raakvlakken hebben met dienstverlening, zoals de herinrichting van het gemeentekantoor, de Omgevingswet en van de digitaliseringsprojecten.  
 • Stel je een uitvoeringsplan op. Dit om er voor te zorgen dat de organisatie ook na jouw vertrek actief aan de slag blijft met de dienstverleningsvisie.

Jouw werkomgeving is bijzonder dynamisch en je moet snel kunnen schakelen. Dit maakt het werk afwisselend en interessant. Ondersteuning en advisering vindt plaats vanuit de projectgroep dienstverlening.

Laatste opdrachten

Bekijk alle opdrachten