Terug naar evenementen

Regio bijeenkomst de Achterhoek: Spanningen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Het werkeloosheidspercentage en arbeidsmarktactiviteit van werkzoekenden is ongekend laag, de behoefte aan gekwalificeerd personeel ongekend hoog.

Zeker binnen het ruimtelijk domein voelen we nu echt de pijn. Vacatures blijven langer openstaan of blijven onvervuld, de werkdruk op de werkvloer blijft onverminderd hoog en de opgaven op het gebied van wonen en gebiedsontwikkeling zijn urgent. De komende jaren verwachten we alleen maar groei aan vacatures, terwijl de uitstroom blijft doorgaan.
Kan jij over 5 jaar nog de continuïteit van de bedrijfsvoering van jouw organisatie garanderen?

Laten we samen ons strategisch denkvermogen inzetten

We nodigen je uit om op 28 oktober met ons een shift te maken in het denken over ons arbeidsmarktbeleid. Laten we verkennen hoe we in deze arbeidsmarkt elkaar kunnen versterken, hoe we inhuur strategisch in kunnen zetten en hoe we vanuit een lange termijn strategie interventies kunnen plegen op het hier en nu.
Zoom uit met jouw collega-directeuren, hoofden RO en strategische HRM adviseurs. En laten we met elkaar nadenken over wat nu nodig is, om ook op langere termijn in de personeelsbehoefte te blijven voorzien.

Na 28 oktober:

  • Ben je op de hoogte van de laatste en de verwachte ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en dan in het specifiek de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein.
  • Heb je verkend of jouw organisatie klaar is om de verkrappende arbeidsmarkt tegemoet te treden en de continuïteit van je bedrijfsvoering te garanderen.
  • Heb je inzicht gekregen in bestaande succesvolle regionale oplossingen.
  • Heb je met andere collega-directeuren, hoofden RO en strategische HRM adviseurs kunnen uitzoomen en reflecteren op de arbeidsmarkt en de huidige problematiek.

Renger Starke, gemeentesecretaris, heet je van harte welkom op het gemeentehuis van Lochem

We starten om 12:30 met een lunch en sluiten rond 17:00 uur af. Ben je erbij? Geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier. Uiteraard volgen we met deze bijeenkomst de geldende maatregelen.

Datum/Tijd
28/10/2021
12:30 - 17:00

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.