Terug naar evenementen

Najaarsbijeenkomst ‘Heb je even tijd?’

Het is druk, heel druk. Op de werkvloer zijn er vaak te weinig mensen en te veel ambities. Dus pak je dat extra project op, want tja, vind je ook belangrijk en ondertussen stroomt je mailbox over. En alles voelt urgent. Tijd om na te denken over je werk heb je niet en met enige regelmaat werk je in jouw vrije uren door om toch die deadline te halen. En dat terwijl je ook thuis nog de ballen omhoog probeert te houden. Resultaat? Misschien wel een hoofd dat continu aanstaat, spanning in je lichaam en het gevoel dat je overladen wordt met ‘To do’s’ en het overzicht verliest.

Herkenbaar? Je bent niet de enige…
En dus organiseren we op 23 november een ‘get together’. Oftewel nog een activiteit die in de agenda mag ;-). Maar gun jezelf deze middag, want deze is bedoeld voor jou. Om op te laden, stil te staan bij jouw focus, werkplezier en manier van werken. En natuurlijk ook om even bij te kletsen met die ene leuke regio-collega. Je mag voor de spits naar huis, beloofd.

Op het programma
12:00 – 13:00                   Inloop met uitgebreide lunch
13:00 – 14:15                    Focus AAN/UIT met neuropsycholoog en TEDx spreker Mark Tigchelaar
14:30 – 15:45                   Thematafels: Beter goed gejat, dan slecht bedacht
15:45 – …                           Even niets hoeven en bijpraten met collega’s met een hapje en een drankje

Met trots presenteren we onze keynote spreker Mark Tigchelaar
Bestseller auteur van onder andere het boek Focus AAN/UIT. Hij studeerde neuro-psychologie en begeleidt kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Zijn eerdere boeken zijn vertaald in zes talen, hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wereldwijd hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd.
In zijn lezing staat hij stil bij grip op focus. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig in het hier en nu. En daarmee doe je jouw werk met meer plezier.

Thematafels
1) Stages: De heilige graal om jong talent te binden?
Jocelyn van Reekum, projectleider Werken in Gelderland
De vergrijzing loert bij alle organisaties om de hoek. Over 10 jaar is 1/3e van jouw personeelsbestand al uitgestroomd! Zijn stages de heilige graal om jong talent aan jouw organisatie te binden en dat gemiddelde naar beneden te halen?
Hoe doen andere organisaties dit? Welke kansen liggen er bij het onderwijs? Wat zijn de ervaringen van stagiairs en wat is hun beeld van de overheid? We gaan hier dieper op in tijdens deze thematafel. Er is ook nog een mogelijkheid om een voormalig-stagiair het hemd van het lijf te vragen.
Tipje van de sluier: Stages zijn goed voor jouw employer branding en zijn een waardevolle onboarding tool.

2) Inclusief selecteren
Fardis Americaan en Lars van Boxtel, recruiters gemeente Arnhem
Een lege vijver? Wel als je het welbekende schaap met de vijf (of misschien wel zes) poten zoekt. Vergroot je vijver door competentiegericht en inclusief te selecteren. Recruiters Lars van Boxel en Fardis Americaan van gemeente Arnhem jou mee in hun methode van oordeelvrij selecteren.
Werkt dit nou écht in de praktijk? En wat levert dit onze organisatie op? En welke valkuilen kan je het beste vermijden?

3) Focus met Tiny Habits
Erna Hiddink & Sanne de Mooij, Gemeente Oost Gelre
Iedereen wil meer focus, maar hoe groot is daadwerkelijk jouw motivatie en is je ambitie realistisch?
Als je ambitie te groot en overkoepelend is, is de kans om te falen erg groot. Bij motivatie zijn twee aspecten bepalend: belang en vertrouwen. Heb je belang bij een verandering? Heb je er vertrouwen in dat het ook gaat lukken? Als 1 van beide aspecten laag scoort is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Tiny Habits helpen om jouw doel ook echt te halen. De ambitie wordt realistisch en je behoudt motivatie.
In deze workshop ga je aan de slag met de Tiny Habits methode voor blijvende gedragsverandering van B.J. Fogg, professor op Stanford University. Tussen de oefeningen door ga je met elkaar in gesprek. Van elkaar leren en ervaringen uitwisselen over werkdruk, focus en gewoontes. Hoe werkt dat voor jou? En in jouw organisatie?

4) Behouden van personeel & werkgeluk
Lisa Wouters, directeur Driessen en Cindy Boumans, business unit manager Driessen
We kunnen er momenteel niet omheen, de arbeidsmarkt is ontzettend krap. Er wordt van alles uit de kast getrokken om nieuwe medewerkers te vinden. Hierdoor is het ook aannemelijk dat bedrijven medewerkers van jouw organisatie benaderen om een overstap te maken. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om te zorgen voor tevreden medewerkers en te investeren in het werkgeluk van het personeel. Maar hoe doe je dat?
Tijdens deze thematafel vertellen Lisa Wouters en Cindy Boumans wat werkgeluk voor Driessen betekent. Werkgeluk staat bij Driessen al jaren centraal en is meer dan een tafelvoetbalspel in de kantine of een vrijdagmiddagborrel.
Daarnaast gaan we voornamelijk met elkaar in gesprek aan de hand van verschillende stellingen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Wat doen andere gemeentes op dit gebied, waar lopen we in de organisatie tegenaan en wat zijn de quick wins?

Tijd en locatie
Je bent van harte welkom bij gemeente Zevenaar. Vanaf 12:00 uur ontvangen we je graag met een uitgebreide lunch en rond 15:45 sluiten we af met een borrel.

Het adres is Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar. Deze locatie is goed bereikbaar met OV en auto, met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aanmelden
Dit evenement is voor leden van Vereniging P&O Netwerk en Stichting Werken in Gelderland. Meld je hieronder (gratis) aan. Is deze bijeenkomst ook interessant voor jouw andere P&O collega’s? Deel deze uitnodiging dan gerust.

Datum/Tijd
23/11/2022
12:00 - 17:00

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.