Terug naar evenementen

Hoe werkt rouwen?

Rouw gaat mee naar het werk. In een periode van rouw kan de belastbaarheid van een medewerker dalen en het ziekteverzuim stijgen. Vaak wordt er niet aan gedacht dat een verlies de oorzaak kan zijn van de klachten.

Kenmerken van rouw treden op bij alle soorten verlies. Verlies van een dierbare, maar ook verlies van gezondheid , van baan, contact (bv bij scheiding of familielid met dementie) of toekomstverwachtingen (bv bij ongewenste kinderloosheid, of een gehandicapt kind.)

Eén op de 10 werkenden die een dierbare heeft verloren krijgt een burn-out. Een kwart kan een langere tijd niet goed functioneren (cijfers CNV).

Goede steun en begeleiding voorkomt uitval en bevordert het welzijn van de medewerker en de loyaliteit, samenwerking en resultaten. Een goede communicatie over verlies en herstel is hierbij essentieel.

  • Hoe kan je als werkgever of collega iemand steunen in die periode?
  • Wat zijn de signalen dat iemand last heeft van dit verlies?

Iedereen rouwt anders. Leer in deze workshop welke opties zeker kunnen helpen en die je bespreekbaar kunt maken, zodat je per persoon de goede dingen kunt doen.

In deze workshop komt aan bod:

  • Inzicht in verschillende vormen van verlies
  • Kennis van rouw, vertaald naar de praktijk
  • Herkennen van signalen en symptomen
  • Communicatie over verlies en herstel
  • Bewust zijn creëren van do’s and dont’s om de medewerker of collega te steunen

Meld jij je aan voor deze workshop?

Dit kan vanaf 13 oktober om 11.00 uur via onderstaand aanmeldformulier. Vul hier je werk e-mailadres in.

Daarbij ga je akkoord met het delen van je gegevens met de workshoptrainer. Het gaat om je naam en e-mailadres. Zo kan de trainer eventueel rekening houden met de behoeften van de deelnemers.

Datum/Tijd
10/11/2021
13:30 - 15:30

Inschrijven

Inschrijven niet mogelijk voor dit evenement.