Richtlijnen voor een goed CV

Algemene informatie
Bedenk dat je korte tijd (+/- 15 seconden) hebt om indruk te maken met je CV. Vaak word je CV bovenop je brief gelegd. Als je onvoldoende indruk maakt met je CV, dan wordt je brief niet eens gelezen. Het volgende is daarom in z’n algemeenheid van belang:
– Laat op de eerste pagina zien wie je bent;
– Maak je CV overzichtelijk door te werken met koppen, opsommingstekens of vette tekst;
– Gebruik geen overdaad aan woorden en een normaal lettertype. Het is lastig snel een eerste indruk te krijgen van iemand als je helemaal in de tekst moet duiken;
– Je CV mag niet langer zijn dan twee pagina’s.

Inhoud
Bij het opstellen/aanpassen van je CV moet je je af blijven vragen of het iets bijdraagt aan het verkrijgen van de functie die je ambieert.

Personalia
– Volledige naam met eventuele titels
– Adres
– Telefoonnummer (in ieder geval mobiel erbij)
– E-mailadres (niet dat van je huidige werk, maar privé)
– Geboortedatum (geboorteplaats hoeft niet)

Profiel
Niet noodzakelijk maar het geeft snel een indruk van wie je bent.
Korte beschrijving van wie je in professioneel opzicht bent, wat je ambitie is en wat je meebrengt (kwaliteiten/ervaring).

Werkervaring
– Meest recente werkervaring eerst (anti-chronologisch).
– Eerst de periode noemen, dan de organisatie waarvoor je hebt gewerkt, daarna de functie. Als voor een leek niet duidelijk is wat voor soort organisatie het betreft, korte beschrijving toevoegen (bijv. een handelsonderneming in de…. ). Zo is de context van jouw ervaring meteen duidelijk.
– Stel jezelf de vraag: Wat deed ik in die functie de hele dag? Schrijf dat eens op en werk het uit. Benadruk de taken die je wilt blijven doen en waarvan de ervaring iets toevoegt voor je toekomstige werk, oftewel de functie waarop je solliciteert. Denk aan feiten en cijfers, wat waren je resultaten? Maak je prestaties niet kleiner maar maak ze ook zeker niet groter dan ze waren. Heb je een project gedaan? Wat was jouw inbreng en wat was het resultaat? Dat wat je niet meer ambieert, laat je minder naar voren komen. Haal geen werkervaring weg (dan ontstaat een gat in je CV) maar geef van niet relevante of verouderde werkervaring slechts een minimale opsomming. Recruiters kijken voornamelijk naar de laatste 10 jaar, de werkervaring die je daarvoor hebt opgedaan is verouderd.

Opleiding
Alleen als starter op de arbeidsmarkt is het verstandig het kopje opleiding boven je werkervaring te zetten.
– Meest recente opleiding eerst (anti-chronologisch).
– Relevante cursussen en trainingen onder een nieuwe kop plaatsen. Ook hier is het goed om stil te staan bij de vraag of het iets toevoegt. Computertrainingen hoef je niet te vermelden tenzij je meer kennis hebt opgedaan dan het standaardpakket (of een training die in de vacature wordt gevraagd). Een werkgever verwacht tegenwoordig dat je met een computer om kunt gaan.

Overige informatie
Ben je in je vrije tijd ook met je vak bezig, zeker vermelden. Als je op een leidinggevende functie solliciteert en je hebt daar in je vrije tijd ervaring mee dan kun je dat hier laten zien. Als je bijvoorbeeld marathons loopt dan is het goed dat te vermelden omdat het iets zegt over doorzettingsvermogen. Algemene zaken als uit eten gaan, wandelen, hoef je niet te vermelden. Tenzij ze je solliciteert bij een wandelsportvereniging of bij een bibliotheek.

Meer nieuws